ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Καλοσύνη: To αντίδοτο του κορωνοϊού

Η στήριξη με πράξεις καλοσύνης θα σε βοηθήσει να είσαι ψυχικά υγιείς

Ριάνα Στυλιανού

Από την κοινωνική αποστασιοποίηση έως τη συνεχή πλύση των χεριών και την εργασία από το σπίτι, η ζωή όπως την ξέρουμε έχει αναμφισβήτητα αλλάξει. Tο να μεταφέρουμε όλη μας την καθημερινότητα μέσα στους τέσσερεις τοίχους δεν είπε κάνεις πως είναι εύκολο. Το καλό με την απομόνωση, όπως εξηγεί ο Lidewij Edelkoort, ένας από τους σημαντικότερους trend forecasters στον κόσμο, υποστηρίζει ότι με το να είμαστε περιορισμένοι μαθαίνουμε να είμαστε ευτυχισμένοι με ένα απλό φόρεμα, ένα ξεχασμένο βιβλίο και μαγειρεύοντας για να γίνει η ζωή μας και των ανθρώπων που μένουμε μαζί, πιο όμορφη.

Οι καταστροφές έχουν αποδείξει ότι φέρνουν στο τέλος κάτι καλό και καλό είναι να είμαστε όλοι αισιόδοξοι και να καταλάβουμε πως τίποτα δεν είναι σίγουρο σε αυτή την ζωή. Ίσως βγούμε από αυτό πιο ταπεινοί και πιο καλοσυνάτοι προς τον συνάνθρωπό μας, οπόταν γιατί να μην ξεκινήσουμε από τώρα. Με γνώμονα τον ανθρώπινο σεβασμό, μπορούμε όλοι μας, με την καλοσύνη να “καταπολεμήσουμε” αυτόν τον ιό.

Γίνε καλή γειτόνισσα
Στείλε μια κάρτα μέσω των γραμματοκιβωτίων των γειτόνων, για να ρωτήσεις αν χρειάζονται βοήθεια με τα ψώνια ή απλά αν θέλουν να μιλήσετε στο τηλέφωνο. Επιπλέον, το WhatsApp ενθαρρύνει τους χρήστες να μοιράζονται τους αριθμούς τηλεφώνου τους με τους γείτονες, προκειμένου να ξεκινήσει ένα ομαδικό chat, σε περίπτωση που κάποιος είναι απομονωμένος και χρειάζεται βοήθεια.

Γίνε αιμοδότης
Με τους δισεκατομμύρια ανθρώπους που μένουν στα σπίτια τους πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο, οι αιμοδοσίες αναμένεται να πέσουν. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μετάδοσης οποιασδήποτε μορφής κορωνοϊού μέσω της δωρεάς αίματος και οι αιμοδοτικοί οργανισμοί λένε ότι μπορείς να συνεχίσεις της αιμοδοσίες κανονικά, εκτός εάν έχεις ταξιδέψει σε περιοχή κινδύνου κορωνοϊού, έχεις έρθει σε επαφή ή έχει μολυνθεί από τον ιό.

Εναντιώσου στην ενδοοικογενειακή βία
Η διαμονή στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει σοβαρές προκλήσεις σε ανθρώπους που ζουν με καταχρηστικούς ανθρώπους, μέλη οικογένειας ή άλλους. Αυτή η πανδημία θα μπορούσε να σημαίνει αύξηση της στενής συζυγικής βίας ή της οικιακής κατάχρησης – είτε πρόκειται για λεκτική, συναισθηματική κακοποίηση είτε για σωματική βία, καθώς οι άνθρωποι αναγκάζονται να περνούν μεγαλύτερες χρονικές περιόδους στο σπίτι τους. Εάν βιώνεις ενδοοικογενειακή βία ή ανησυχείς για κάποιον άνθρωπο, μπορείς επώνυμα ή και ανώνυμα να το καταγγείλεις ή να ενημερώσεις άμεσα το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ή τις εισαγγελικές αρχές. Το να περνάει κανείς αυτό το μαρτύριο δεν είναι δίκαιο και του να είσαι γνώστης μιας τέτοιας κατάστασης είναι λογικό πως πρέπει να δράσεις άμεσα.

Δώρισε ό,τι δεν χρειάζεσαι
Η περίοδος της κρίσης βρίσκεται σε ανάταση, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να παίρνει όλο και πιο αυστηρές αποφάσεις υπέρ της πρόληψης κατά του κορωνοϊού. Κάνε ένα ξεκαθάρισμα στην γκαρνταρόμπα σου και δώρισε ό,τι δεν χρειάζεσαι πλέον. Χάρισέ τα στους γείτονες, σε φιλανθρωπίες η σε μια οποιαδήποτε άπορη οικογένεια που γνωρίζεις. Εννοείτε, έχοντας πάντα άδεια κυκλοφορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Must read  |  covid 19  |  inspiration  |  people  |  good manners  |  how ti  |  ideas  |  get inspired  |  spread the word  |  good  |  be good

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση