ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Κάρολος: Το πρώτο του επίσημο διάγγελμα

Όλα όσα ανέφερε μετά τη διάγνωση της Kate Middleton με καρκίνο αλλά και όλα όσα είπε για τα βασιλικά καθήκοντα του παλατιού.

Μαρία Καραμάνου

Σε μια συγκινητική και άκρως προσωπική στιγμή για το βασιλικό οίκο, ο Βασιλιάς Κάρολος έκανε την πρώτη δημόσια δήλωση μετά την αποκάλυψη της δικής του μάχης με τον καρκίνο, καθώς και της διάγνωσης της Kate Middleton, Πριγκίπισσας της Ουαλίας. Μέσα από ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε στις 28 Μαρτίου, Μεγάλη Πέμπτη, στη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας για το Καθολικό Πάσχα στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ, ο Βασιλιάς εκφράζει με βαθιά συναίσθημα την αφοσίωσή του στην υπηρεσία του έθνους, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Αναφερόμενος στην προσωπική του μάχη και της Πριγκίπισσας Kate, ο Βασιλιάς Κάρολος μοιράζεται την ιδιαίτερη προσευχή του για αυτό το Πάσχα, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βαθιά λύπη του για την αδυναμία του να παραστεί προσωπικά στη Θ. Λειτουργία. Η σπάνια και άκρως προσωπική αυτή δήλωση αντανακλά την ανθρώπινη πλευρά του Βασιλιά, ο οποίος, παρά τις προσωπικές δοκιμασίες, επιμένει να θέτει ως προτεραιότητα την υπηρεσία προς το έθνος και την προσωπική του πίστη.

Η δημόσια αυτή εξομολόγηση είναι μία ηχηρή υπενθύμιση των δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίζουν ακόμη και οι πιο εξέχουσες προσωπικότητες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συμπαράσταση, αγάπη και κατανόηση σε κάθε βήμα της ζωής, ακόμη και στις πιο απαιτητικές στιγμές.

«Το Royal Maundy Service έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», είπε, μετά από μια ανάγνωση της Βίβλου. Είπε ότι ο στίχος, από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, «Έχει την προέλευσή του στη ζωή του Κυρίου μας, που γονάτισε μπροστά στους μαθητές του και, προς μεγάλη τους έκπληξη, τους έπλυνε τα κουρασμένα πόδια τους».

Ο μονάρχης είπε ότι ο Ιησούς έδωσε «Ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον» – και πως ως έθνος «χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης».

Και συνέχισε τονίζοντας, «Είναι η ιδιαίτερη προσευχή μου σήμερα ώστε το παράδειγμα του Κυρίου μας να συνεχίσει να μας εμπνέει και να ενισχύει όλες τις κοινότητές μας. Ο Θεός να σας ευλογήσει όλους αυτό το Πάσχα».

Στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την ανακοίνωση της προσωπικής του μάχης με τον καρκίνο, και μέσα σε μια περίοδο όπου η Πριγκίπισσα Kate επίσης αντιμετωπίζει την ίδια δοκιμασία, ο Βασιλιάς Κάρολος έχει παρουσιάσει μια εικόνα απόλυτης αφοσίωσης και υπηρεσίας. Από το ιστορικό γραφείο του στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, ο 75χρονος μονάρχης αναπόλησε την υπόσχεση που έδωσε στο έθνος την ημέρα της στέψης του, επισημαίνοντας την πρόθεσή του να ακολουθήσει το παράδειγμα του Χριστού στην υπηρεσία των άλλων.

«Αυτή η περίοδος με έχει κάνει να σκεφτώ ακόμη περισσότερο πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε και όχι μόνο να λαμβάνουμε, να υπηρετούμε και όχι να υπηρετούμαστε», ανέφερε, παρά την απομάκρυνσή του από τα περισσότερα δημόσια καθήκοντα λόγω της υγείας του. Το μήνυμά του, που ηχογραφήθηκε μέσα στον Μάρτιο, φέρνει έναν τόνο ελπίδας και ανθρωπιάς, ενώ ο ίδιος προετοιμάζεται να παρευρεθεί στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, συνοδευόμενος από την Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Στον αντίποδα, ο Πρίγκιπας William, η Πριγκίπισσα Kate και τα τρία τους παιδιά αποφάσισαν να περάσουν τις πασχαλινές διακοπές μακριά από το προσκήνιο, προτιμώντας την ιδιωτικότητα και την ηρεμία κατά τη διάρκεια αυτής της προκλητικής περιόδου, καθώς η Kate υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία. Η επιλογή τους αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για οικογενειακή συνοχή και υποστήριξη στις δύσκολες στιγμές, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS