ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Κάρολος: Ζήτησε το μενού του σεφ Λαζάρου από το δείπνο στην Αθήνα

Το Buckingham ζήτησε τις συνταγές του σεφ απο το δείπνο της 25ης Μαρτίου, για τον Κάρολο.

newsroom must

Εντυπωσιάστηκαν οι Βρετανοί από το μενού που επιμελήθηκε για το δείπνο της 25ης Μαρτίου στην Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου και έστειλαν «συστημένη» επιστολή στην Ελλάδα για να πάρουν τις συνταγές.

Ο πρώτος Έλληνας κάτοχος αστεριού Michelin, Λευτέρης Λαζάρου, μίλησε στο «Πρώτο πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και αποκάλυψε ότι «Ήθελαν τις συνταγές από όλο το μενού και αυτό μας κάνει περήφανους». Επισημαίνοντας ότι εντυπωσιάστηκαν όλοι οι προσκεκλημένοι όπως και ο πρίγκιπας Κάρολος.

Ακόμη ο κ. Λαζάρου πρόσθεσε ότι «Η αναγνώριση αυτή έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας, για τα προϊόντα μας. Τα μάτια του ανθρώπου δεν λένε ποτέ ψέματα και καταλαβαίνω από το βλέμμα του». Επιπρόσθετα τόνισε το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Κάρολος, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια συγκεκριμένα για το κυρίως πιάτο.

Το μενού περιλάμβανε καθαρά ελληνικά προϊόντα από πολλές περιοχές της χώρας, αφού σκοπός ήταν να τονιστεί το ελληνικό στοιχείο στα πιάτα. Μεταξύ άλλων μερικά από τα πιάτα ήταν, η κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας, ο κιμάς γαρίδας σε ζωμό μαζί με φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης και το φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης. Ενώ για επιδόρπιο, είχαν λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης. Σε ποτό οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν διάφορες ποικιλίες κρασί, όπως λευκό Παπαστρατής και Μαλαγουζιά Κτήμα Μιχαηλίδη, ενώ από γλυκό κρασί, κόκκινο "Αποσπερίτης" της Οινοποιητικής Λειψών.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X