ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Δείτε τη λίστα με τις επιχειρήσεις που έβαλαν προσωρινά λουκέτο, εφαρμόζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης για προστασία από τον κορωνοϊό.

Σε συνέχεια των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί για προστασία της δημόσιας υγείας, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας του κορωνοϊού, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας και για περίοδο 4 εβδομάδων των πιο κάτω επιχειρήσεων:

-Εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα
-Καφετέριες, καφενεία, μπαρ και όλες οι επιχειρήσεις εστίασης. Εξαιρούνται οι υπηρεσίες κατ’ οίκον διανομής.
-Κέντρα διασκέδασης
-Κινηματογράφοι, θέατρα, αίθουσες θεαμάτων
-Βιβλιοθήκες
-Μουσεία, αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι
-Πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών, καζίνο κ.λπ.
-Αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητικοί όμιλοι, πολιτιστικοί όμιλοι και σωματεία
-Θεματικά πάρκα (λούνα παρκ κ.λπ.)
-Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής-μασάζ

Οι πιο πάνω επιχειρήσεις διατηρούν τη δυνατότητα κεκλεισμένων των θυρών να εκτελούν διοικητικές ή άλλες εργασίες με απαραίτητη προϋπόθεση την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής. Τα ξενοδοχεία αναστέλλουν τις εργασίες τους μέχρι τις 30/04/2020.

Παραμένουν ανοικτές ουσιώδεις υπηρεσίες λιανικού εμπορίου που αφορούν ασφάλεια υγείας και εύρυθμης λειτουργίας της κοινότητας όπως:

Λιανεμπόριο τροφίμων, π.χ. υπεραγορές, εφόσον θα τηρείται το μέτρο της παρουσίας στον ίδιο χώρο ανά πάσα στιγμή αριθμού ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, που δεν θα υπερβαίνει το ένα άτομο ανά 8 τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου χώρου.

-Φαρμακεία
-Ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας (κλινικά εργαστήρια)
-Λαϊκές αγορές
-Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία (χωρίς τραπεζο-καθίσματα)
-Βενζινάδικα
-Περίπτερα

Διευκρινίζεται ότι οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία αναστολής των εργασιών τους, π.χ. καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, δεν θα πρέπει να έχουν στον χώρο εργασίας πέραν των πέντε εργαζομένων και να τηρείται η αναλογία 1 άτομο ανά 8 τετραγωνικά μέτρα χώρου.

Για όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού, δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα οι οποίες δέχονται κοινό προς εξυπηρέτηση, η παρουσία ατόμων στον χώρο εξυπηρέτησης δεν θα υπερβαίνει το ένα άτομο ανά οκτώ τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου χώρου, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ