ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Kατερίνα Σακελλαροπούλου: Η πρώτη γυναίκα υποψήφια Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Όσα γνωρίζουμε για την Κατερίνα

Δέσποινα Άσπρου

Είτε είστε φαν της πολιτικής, είτε όχι, το όνομα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου σίγουρα θα το έχετε ακούσει, αφού πρόκειται για το πρόσωπο που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε ως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα, είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την συγκεκριμένη θέση στην ιστορία της Ελλάδας και σίγουρα αξίζει να μάθουμε περισσότερα πράγματα γι' αυτήν.

Ποια λοιπόν είναι η Κατερίνα; Η αλήθεια είναι πως η Σακελλαροπούλου δεν είναι πολιτικός με την τρέχουσα ερμηνεία του όρου. Είναι δικαστής που τίμησε για πολλές δεκαετίες το λειτούργημα και δεν μπορούσε –ακόμη και αν ήθελε– να εμπλακεί στην τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση.

Όπως μάλιστα αναφέρει η Kathimerini.gr, υπάρχει όμως και κάτι ακόμη, που δείχνει ότι η μέλλουσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι η πολιτικός με την τυπική έννοια του όρου. Εχει προσωπική σελίδα στο Facebook, την οποία μάλιστα διαχειρίζεται η ίδια και δεν την έκλεισε όταν έγινε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η υποψήφια πρόεδρος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 30 Μαΐου του 1956 και προέρχεται από δικαστική οικογένεια. Σπούδασε στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 1978. Μετά τις σπουδές της και πιο συγκεκριμένα το 1982 διορίσθηκε Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το 1988 προήχθη στον βαθμό του Παρέδρου και τοποθετήθηκε στο Γ΄ Τμήμα. Το 2000 προήχθη στον βαθμό του Συμβούλου και τοποθετήθηκε στο Ε’ Τμήμα.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ (1993-1995 και 2000-2001), Γενική Γραμματέας (1985-1986) και Αντιπρόεδρος (2006-2008). Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (1993-1995).

Δίδαξε Δίκαιο Περιβάλλοντος στην Εθνική Σχολή Δικαστών και ορίσθηκε μέλος της Επιτροπής Εισαγωγικού και Εξαγωγικού Διαγωνισμού της σχολής αυτής και διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Σπουδών (2010-2013). Διετέλεσε Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών (2013-2015). Από τον Μάρτιο του 2015 έως το 2019 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του επιστημονικού σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Δικαίου του Περιβάλλοντος».

Πέρα από την επαγγελματική της σταδιοδρομία, η ίδια καταφέρε να χτίσει μια υπέροχη οικογένεια. Σήμερα είναι γιαγιά και ζει στην Αθήνα. Οι μεγάλες της λατρείες εκτός από την πολιτική και την οικογένειά της, είναι η φύση και τα ζώα. Δείτε στην συνέχεια σχετικό ρεπορτάζ που σκιαγραφεί το προφίλ της.

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση