ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Καθαρά Δευτέρα: Όσα επιτρέπονται με βάση τα νέα μέτρα

Όλες οι λεπτομέρειες

Τις πολυαναμενόμενες χαλαρώσεις των μέτρων ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/3) ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο Υπουργός, ωστόσο, προς έκπληξη όλων ανακοίνωσε και συγκεκριμένες χαλαρώσεις για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας. Το 24news επικοινώνησε με το γραφείου τύπου της Αστυνομίας, όπου έθεσε το ερώτημα αν επιτρέπεται ή όχι το πέταγμα χαρταετού. Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη «επιτρέπεται το πέταγμα του χαρταετού νοούμενου ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας βάση διατάγματος θα εφαρμόζονται από τους πολίτες».

Σημειώνεται πως μόνο στις 15/3 θα επιτρέπεται η μετάβαση σε εκδρομικούς χώρους ενώ θα γίνονται περιπολίες από την Αστυνομία για έλεγχο έτσι ώστε να διατηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύει για την Καθαρά Δευτέρα

Η Κατηγορία 6 τροποποιείται και, εκτός από τη μετακίνηση για σκοπούς άθλησης και ατομικής εκγύμνασης, περιλαμβάνει τη μετακίνηση για πρόσβαση σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων, δηλαδή σε πλατείες. Για μετάβαση σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα, όπου η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο στις 15 Μαρτίου, αποστέλλεται μήνυμα στον αριθμό 6.

Όλες οι υπόλοιπες Κατηγορίες παραμένουν οι ίδιες.

Επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών;

Ναι, η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στις Κατηγορίες της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.

Επιτρέπεται η πρόσβαση σε πλατείες;

Η πρόσβαση σε πλατείες επιτρέπεται από τις 15 Μαρτίου για συναθροίσεις με μέγιστο αριθμό 6 ατόμων, ανεξαρτήτως ηλικίας, νοουμένου ότι αποστέλλεται γραπτό μήνυμα στο 8998 με επιλογή του αριθμού 6 και τηρείται το εύλογο χρονικό διάστημα των τριών (3) ωρών.

Ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να συναθροίζονται σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων (πάρκα, γραμμικά πάρκα, παραλίες, μονοπάτια της φύσης, πλατείες);

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να συναθροίζονται σε πάρκα, γραμμικά πάρκα, παραλίες, μονοπάτια της φύσης και πλατείες καθορίζεται σε 6 πρόσωπα, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Νοείται ότι άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω που συναθροίζονται στους πιο πάνω χώρους από διαφορετικά νοικοκυριά, οφείλουν να φέρουν μάσκα προστασίας.

Επιτρέπεται η πρόσβαση σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα;

Η πρόσβαση σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα επιτρέπεται μόνο για τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να συναθροιστούν σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα στις 15 Μαρτίου είναι 6 ενήλικες και επιπλέον τα ανήλικα τέκνα τους.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X