ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Κι όμως, μπορείς να πας στο χιονισμένο Τρόοδος

Για ποιο λόγο μπορείτε να πάτε στην ορεινή περιοχή

Στα λευκά έχει ντυθεί για πρώτη φορά φέτος τον χειμώνα η περιοχή Τροόδους. Η πρώτη χιονόπτωση σημειώθηκε την Πέμπτη (14/1) και προκάλεσε μια μικρή στεναχώρια αφού οι πολίτες δεν θα μπορούν να απολαύσουν το λευκό τοπίο και να ψυχαγωγηθούν στο χιόνι όπως τα προηγούμενα χρόνια, αφού η Κύπρος βρίσκεται υπό καθεστώς lockdown.

Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα όμως, κατά πόσο οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ορεινή περιοχή χρησιμοποιώντας κάποια από τις επιλογές που δίνεται για μήνυμα μετακίνησης στο 8998.

Ζητώντας από τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας να τοποθετηθεί επί του θέματος, ο κ. Χρίστος Ανδρέου ανέφερε στο 24news: «Οι πολίτες δικαιούνται να μετακινούνται σε άλλες επαρχίες μόνο για σκοπούς άθλησης (σ.σ. και εργασίας), στέλνοντας το κατάλληλο SMS».
Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι το Σαββατοκύριακο, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα υπάρξει αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους που οδηγούν στο Τρόοδος, όχι μόνο για ελέγχους που αφορούν την λοιμοκάθαρση αλλά και για θέματα τροχαίας.

«Οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα είναι αυστηροί και αν εντοπιστούν πρόσωπα που παραβιάζουν το Διάταγμα θα καταγγέλλονται» σημείωσε επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιτρέπεται η επίσκεψη στην περιοχή για ώρες ψυχαγωγίας.

Με απλά λόγια, όσοι βρεθούν στην περιοχή Τροόδους επιτρέπεται να ασχοληθούν με αθλητικές δραστηριότητας (λ.χ. περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία), ενώ απαγορεύεται ο χιονοπόλεμος και άλλα συναφή.

Καταλήγοντας ο κ. Ανδρέου τόνισε: «Οι πολίτες να μην προσπαθήσουν να ξεγελάσουν το σύστημα ή τους αστυνομικούς. Τα διατάγματα είναι ξεκάθαρα».

 

Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση