ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Κι όμως, ο Trump δεν είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που υποτίμησε την πανδημία και τελικά μολύνθηκε

Στην θέση του Trump πριν αρκετά χρόνια έχει βρεθεί ακόμη ένας ένοικος του Λευκού Οίκου

Δέσποινα Άσπρου

Μπορεί αρκετοί από εμάς να σχολιάσαμε κάπως ειρωνικά το γεγονός πως ενώ ο Donald Trump υποτιμούσε έντονα την πανδημία του κορωνοϊού, τελικά μολύνθηκε από αυτήν, ωστόσο ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο διαπιστώνουμε πως δεν είναι ο πρώτος πρόεδρος της Αμερικής που βρέθηκε σε αντίστοιχη θέση. Πριν από περίπου ένα αιώνα, ο Woodrow Wilson υποτιμούσε την ισπανική γρίπη και τελικά, νόσησε από αυτήν.

Την περίοδο ωστόσο εκείνη, λόγω των ΜΜΕ της εποχής, ο τότε πρόεδρος της Αμερικής με την βοήθεια της συζύγου του Edith Wilson κατάφερε να κρατήσει μυστική την νόσο του και να αποδώσει την απουσία του στην υπερκόπωση λόγω φόρτου εργασίας. Σε αντίθεση με τον Woodrow Wilson, ο Donald Trump μόλις διαγνώστηκε θετικός στην πανδημία, έσπευσε να το ανακοινώσει σε όλον τον κόσμο μέσα από ένα του tweet – κάτι που αν σκεφτούμε καλά, είναι απόλυτα λογικό, αφού για κανένα λόγο σήμερα δεν θα μπορούσε να κρατήσει μυστικό.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by President Donald J. Trump (@realdonaldtrump) on

Συγκρίνοντας την κατάσταση που βρέθηκαν οι δύο ένοικοι του Λευκού Οίκου, ο ο δρ Howard Koh, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και υφυπουργός Υγείας επί Barack Obama τονίζει: «Με φόντο τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ο πρόεδρος Wilson υποβάθμισε σημαντικά την πανδημία του 1918, που είχε μολύνει το ένα τέταρτο των Αμερικανών» και μεταξύ άλλων καταλήγει πως «αντί να διδαχθούμε από το 1918... η χώρα μας εξακολουθεί να υποτιμά αυτόν τον ιό και δεν γίνεται να επιτρέψουμε να συνεχιστεί άλλο αυτό».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Historians Union | History (@history.faces) on

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση