ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 12:00 έως τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας

newsroom must

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για καταιγίδες αλλά και χαλάζι που αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες το νησί.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 12:00 έως τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως το εσωτερικό, με την ένταση της βροχής να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα.

 

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Νεφώσεις όμως, που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει χαλάζι.

Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης, αλλά τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεμοι δυνατό να ενισχύονται στα 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και σε υπήνεμες περιοχές μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση και αργότερα αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Νεφώσεις όμως, που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όμως, που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα, πιθανό να δώσουν μεμονωμένη σύντομη βροχή, στα ορεινά.Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο μέχρι την Τετάρτη, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Πέμπτη αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X