ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Έκλεισε για πρώτη φορά το μετρό στην Νέα Υόρκη για καθαρισμό

Για πρώτη φορά στην ιστορία των 115 ετών

Για πρώτη φορά στην ιστορία των 115 ετών, η Νέα Υόρκη έκλεισε σκόπιμα ολόκληρο το σύστημα του μετρό την Τετάρτη το πρωί σύμφωνα με άρθρο του CNN.

Ο λόγος; Ο βαθύς καθαρισμός για την για να αποτραπεί την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι έκτακτες ώρες απαιτούν έκτακτα μέτρα", δήλωσε ο πρόεδρος του MTA Patrick Foye την Τρίτη.

Ο υπόγειος σιδηρόδρομος της Νέας Υόρκης έκλεισε λόγω καιρού -Tυφώνας Irene το 2011 και ο τυφώνας Sandy το 2012-. Κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας του 2015, το σύστημα ακύρωσε την εξυπηρέτηση επιβατών, αλλά τα τρένα εξοπλισμού συνέχισαν να λειτουργούν.
Αλλά αυτό είναι το πρώτο προγραμματισμένο κλείσιμο.

Όπως αναφέρει το CNN, oι καθαρισμοί θα γίνονται κάθε βράδυ, από τις 1 π.μ. έως τις 5 π.μ. Με τον καθαρισμό των χώρων θα απολυμαίνονται και τα μετρό. «Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των υπαλλήλων και των πελατών μας», δήλωσε ο Foye.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού έχει μειωθεί κατά 90% η χρήση του μετρό από τους πολίτες σε σχέση με την περίοδο πριν από την πανδημία. Ωστόσο, περίπου 11.000 άτομα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το μετρό από τις 1 π.μ. έως τις 5 π.μ. καθημερινά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέφερε το MTA.

Η πανδημία είχε ήδη κάνει πολλές αλλαγές στην υπηρεσία. Η MTA έχει εγκαταστήσει ασπίδες βινυλίου στα λεωφορεία για να διαχωρίσει περαιτέρω τους επιβάτες και τους οδηγούς και ελέγχει περισσότερους από 3.500 υπαλλήλους την ημέρα για πυρετούς.

Περισσότεροι από 80 εργαζόμενοι στο MTA, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 50 που εργάστηκαν στο μετρό, πέθαναν από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από το cnn.com

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση