ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Κλίμα κατάρρευσης στα νοσοκομεία

newsroom must

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) θεωρεί ότι εν μέσω ενός “κλίματος κατάρρευσης των κρατικών δημόσιων νοσηλευτηρίων, με σοβαρότατη υποστελέχωση” η απραξία του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει, σημειώνοντας ότι το κράτος αντί να προβαίνει σε διορθωτικά ριζικά μέτρα επίλυσης, προβαίνει σε τεχνάσματα και κινήσεις εντυπωσιασμού.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι “αντί της πρόσληψης 28 ιατρών συνεχίζονται οι παραιτήσεις νέων ιατρών”, ενώ προσθέτει πως το κύμα φυγής των ιατρών συνεχίζει, χωρίς καμία προσπάθεια αναχαίτισης του, παρόλες τις διαβεβαιώσεις, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη χθεσινή παραίτηση της Ογκολόγου της Ογκολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

“Οι κυβερνητικοί ιατροί, η ραχοκοκαλιά του μελλοντικού συστήματος υγείας, όπως διακηρύττει ο Υπουργός Υγείας, που εργάζονται στη ναυαρχίδα των νοσηλευτηρίων και τον υπόλοιπο στόλο, έχουν πλέον περιέλθει σε απόγνωση. Η κυριαρχία της παντελούς έλλειψης κινήτρων, η απουσία εκπαίδευσης, η παραβίαση της ασφάλειας στον χώρο εργασίας και της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, λόγω υπέρβασης του χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας και πολλά άλλα βασικά ελλείμματα σε εργασιακά δικαιώματα προωθούν τους κυβερνητικούς ιατρούς προς εξάλειψη και οριστικό αφανισμό”, αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ.

Καλεί τον Υπουργό Υγείας όπως προχωρήσει άμεσα στην οριστική και ριζική επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων, όπως ήταν και δέσμευση του ιδίου, αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας, μέσω μιας «de facto» δεσμευμένης εποικοδομητικής διαβούλευσης με την Παγκύπρια Συντεχνία των Κυβερνητικών Ιατρών.

Επίσης, τον καλεί να προχωρήσει σε άμεση εξεύρεση λύσεων, για τη διόρθωση των δυσβάστακτων συνθηκών εργασίας και την παροχή κινήτρων για αποτροπή της φυγής και ολοκληρωτικής κατάρρευσης, μέσω μιας ορθολογικής τάχιστης αναδιοργάνωσης, πριν από την ολοκλήρωση της αυτονόμησης.

Στο μεταξύ, χθες ο Υπουργός Υγείας,Γιώργος Παμπορίδης συναντήθηκε με τους Διευθυντές Κλινικών και Τμημάτων, για ενημέρωση τους αναφορικά με το Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου, στην παρουσία της ΠΑΣΥΚΙ μετά και τα έντονα διαβήματα της τελευταίας προς τον Υπουργό Υγείας.

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΚΙ εκφράστηκαν πολλές ανησυχίες της για πολλές πτυχές της συμφωνίας, υπενθυμίζοντας στον Υπουργό Υγείας ότι η μετατροπή των κρατικών κλινικών και νοσοκομείων ήταν πάγιο αίτημα τους, το οποίο δεν αντιμετωπίσθηκε με την ανάλογη προσπάθεια από πλευράς του Υπουργείου Υγείας.

Η ΠΑΣΥΚΙ ανέφερε, τέλος, ότι θα εργαστεί εντατικά για τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών με τη συμμετοχή της στην προετοιμασία της νομοθεσίας για τις πανεπιστημιακές κλινικές, χωρίς να επιτρέψει τη θυματοποίηση των ιατρών, που εργάζονται στα νοσοκομεία και θα απαιτήσει ίσους όρους εργασίας και δικαιωμάτων με τους πανεπιστημιακούς ιατρούς, για το κλινικό τους έργο.

Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση