ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Κορωνοϊός: Αισιοδοξία για την συνέχεια

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Μεγάλo Σάββατο σήμερα, η ημέρα της ανάστασης του Θεανθρώπου και η Κύπρος συνεχίζει να «πολεμά» με τον αόρατο εχθρό και τους πολίτες να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν στα 750 , έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Παρασκευής 17 Απριλίου, για 15 νέα κρούσματα, ενώ τα θύματα της πανδημίας είναι 12.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Θυμίζουμε πως το Σάββατο (11/4) άρχισε η δειγματοληψία σε 20,000 εργαζόμενους του ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Εθνικής Φρουράς. Η δειγματοληψία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μέρες πραγματοποιείται σε παγκύπρια βάση, σε συνεργασία με ιδιωτικά εργαστήρια που πληρούν τα κριτήρια που έχει καθορίσει το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να καθορίσει τα επόμενα βήματα των αρμοδίων.

Να σημειωθεί ότι την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, στο Πασχαλινό Διάγγελμα που απηύθυνε την Πέμπτη (16/4) ο Πρόεδρος καθιστά σαφές πως κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου(15/4), και πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές της Επιστημονικής Ομάδας, αποφασίστηκε η στρατηγική για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και όχι η ημερομηνία εφαρμογής της απόφασης.

Όλες οι εξελίξεις στο 24News.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X