ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Κορωνοϊός: Οι Κάννες ανοίγουν τις πόρτες τους στους άστεγους

Το φεστιβάλ κινηματογράφου αναβάλλεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Ριάνα Στυλιανού

Το Palais des Festivals θα έπρεπε να προετοιμαζόταν για να καλωσορίσει τα πιο μεγάλα ονόματα στον χώρο του κινηματογράφου πάνω στο κόκκινο χαλί. Αντί γι’ αυτού, ο χώρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ανοίγει τις πόρτες του στους άστεγους της πόλης που δεν έχουν πουθενά να μείνουν κατά τη διάρκεια του lockdown εξαετίας του κορωναϊού.

Το ετήσιο φεστιβάλ κινηματογράφου στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Γαλλικής Ριβιέρας ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 23 Μαΐου, αλλά οι διοργανωτές ανέβαλαν την εκδήλωση μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Η αίθουσα του φεστιβάλ άνοιξε τις πόρτες της στους άπορους την περασμένη Παρασκευή.

"Έχουμε 50 έως 70 άτομα εδώ κάθε βράδυ", δήλωσε ο Dominique Aude-Lasset, υπάλληλος του Δημαρχείου των Καννών.

Πριν από οκτώ ημέρες, ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε στους 67 εκατομμύρια ανθρώπους της Γαλλίας να μένουν στο σπίτι για να προστατευθούν από την πανδημία. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τους κατ' 'εκτίμηση 12.000 άστεγους της χώρας που ζουν στους δρόμους. Υπάρχει ανησυχία ότι ο κορωναϊός θα μπορούσε να επηρεάσει υπερβολικά τους αστέγους που συχνά ζουν χωρίς πρόσβαση σε σωστή αποχέτευση και μερικές φορές υποφέρουν από υποκείμενες ασθένειες.

Στην είσοδο της υποδοχής του θέρετρου λοιπόν όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ κινηματογράφου, ένας εργαζόμενος, προστατευόμενος με μάσκα και γάντια, ελέγχει τη θερμοκρασία κάθε αστέγου που εισέρχεται στον χώρο. Στο εσωτερικό υπάρχει χώρος φαγητού, ντουζιέρα και κοινόχρηστος χώρος με τηλεόραση και παιχνίδια.

Υπάρχουν επίσης τέσσερα σπιτάκια για να φιλοξενήσουν κατοικίδια, γνωρίζοντας πως τα σκυλιά είναι πολύτιμα για τους ανθρώπους που ζουν στους δρόμους, δήλωσε ο Aude-Lasset.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
cannes  |  film festival  |  homeless people  |  help  |  french  |  support  |  people  |  covid-19  |  lockdown

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση