ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Κορωνοϊός: Όσα ξέρουμε για τη Flurona

Oνομάστηκε flurona -από τις λέξεις flu και corona.

newsroom must

Στον πλανήτη κυριαρχεί η μετάλλαξη Όμικρον, όμως προκύπτουν και νέα δεδομένα, όπως η ταυτόχρονη λοίμωξη με τον ιό της γρίπης και τον κορονοϊό που καταγράφηκε στο Ισραήλ που ονομάστηκε flurona -από τις λέξεις flu και corona.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε πει ότι το Flurona, δεν πρόκειται για νέο στέλεχος, πρόκειται για ένα περιστατικό στο Ισραήλ σε έγκυο γυναίκα, που δεν είχε εμβολιαστεί. Νόσησε ταυτοχρόνως από κορονοϊό και από ιό της γρίπης. «Η έκκληση είναι όποιοι δεν έχουν εμβολιαστεί για την γρίπη να τρέξουμε να εμβολιαστούμε γιατί είναι σημαντικό να αποφύγουμε την ταυτόχρονη μόλυνση, επίσης να πούμε ότι τα μέτρα προφύλαξης και για τους δύο ιούς είναι τα ίδια. Δηλαδή, είναι μάσκα, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών. Είναι ίδια η προφύλαξη», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Τι είναι η Delmicron
Ο καθηγητής μίλησε και για ακόμα ένα άλλο όρο, η Delmicron κι αφορά άτομα που έχουν μολυνθεί ταυτόχρονα από τη μετάλλαξη Delta και τη μετάλλαξη Όμικρον. Ξεκαθάρισε ότι έχουν περιγραφεί περιστατικά ατόμων που έχουν μολυνθεί ταυτοχρόνως από τα μετάλλαξη Δέλτα και τη μετάλλαξη Όμικρον και ανέφερε ότιτο κύριο πρόβλημα αφορά στις νοσηλείες του μεταλλαγμένου στέλεχος της Δέλτα. 

Τα μέτρα προφύλαξης και για τους δύο ιούς είναι τα ίδια, μάσκα, αποστάσεις και πλύσιμο χεριών.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X