ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Κορωνοϊός: Τι κάνουμε όταν επιστρέφουμε σπίτι από τα ψώνια ή από τη δουλειά

Εσύ γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις;

Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας οι μόνοι λόγοι για να βγούμε από το σπίτι είναι κυρίως τα ψώνια και το φαρμακείο.
Γνωρίζουμε όμως τι πρέπει να κάνουμε με το που επιστρέψουμε στο σπίτι από κάποιον εξωτερικό χώρο;

Σύμφωνα με τον καθηγητή Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ, Γιώργου Σουρβίνου είναι πολύ σημαντικό επιστρέφοντας στο σπίτι να βγάζουμε τα ρούχα και τα παπούτσια μας για να προστατευτούμε από τον ιό.

«Το πρώτο που πρέπει να κάνει κανείς όταν επιστρέφει από κάποιον χώρο εργασίας ή εξωτερικό χώρο είναι να βγάλει τα ρούχα του, να τα αερίσει, να αφήσει τα παπούτσια εκτός σπιτιού και να πλύνει αμέσως τα χέρια του και το πρόσωπό του πολύ σχολαστικά»

Ιδιαίτερα τα παπούτσια είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρά αφού με αυτά μεταφέρουμε τα μικρόβια σε όλο το σπίτι. Οι ειδικοί λένε ότι είναι πολύ σημαντικό να πλένουμε τα ρούχα μας και τις πετσέτες όσο πιο συχνά γίνεται, για τον λόγο του ότι μπορούν να μετατραπούν σε ένα ζεστό καταφύγιο για τα βακτήρια.

Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία που πλένεται τα ρούχα σας – τόσο το καλύτερο. Αυτό σημαίνει ότι οι 30 βαθμοί δεν είναι αρκετοί. Συνιστάτε να πλένουμε στους 60 βαθμούς για να είμαστε βέβαιοι ότι οι ιοί έχουν σκοτωθεί.

Τα προϊόντα που αγοράζουμε από τις υπεραγορές ή άλλα καταστήματα πρέπει να καθαρίζονται και να πλένονται σχολαστικά. Πολύ καλό καθάρισμα στα φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα πριν την κατανάλωση όπως καλό ψήσιμο στο κρέας.

Ακόμα, ο Γιώργος Σουρβίνος συμπληρώνει ότι «εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα δεν απαγορεύονται οι επαφές. Όταν έχουμε ασθενείς στο σπίτι τότε κρατάμε αποστάσεις περίπου 2 μέτρων. Βέβαια η γενική οδηγία είναι ότι αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε πάρα πολύ στενές επαφές. Σε περίπτωση συμπτωμάτων, ο ασθενής πρέπει να βρίσκεται σε απομόνωση, ιδανικά σε ξεχωριστό δωμάτιο με ξεχωριστό μπάνιο».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση