ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Κρούσμα κορωνοϊού σε Δημοτικό Σχολείο της Λευκωσίας

«Είναι το πρώτο σχολείο που δυστυχώς μένει κλειστό για ολόκληρη την μέρα»

Με αφορμή κρούσμα παιδιού στο Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών, «αναγκαστικά σήμερα μετά και από οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, το σχολείο έμεινε κλειστό , έτσι να μπορέσει να απολυμανθεί σχολαστικά για να μπορέσουν τα παιδιά να επανέλθουν στην σχολική μονάδα», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, ερωτηθείς σχετικά.

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι το πρώτο σχολείο της Δημοτικής που κλείνει, ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι είναι το πρώτο σχολείο που έστω για μια μέρα κλείνει ολόκληρο το σχολείο και πρόσθεσε ότι «το κρούσμα εντοπίστηκε ψες αργά, οπότε δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνει η απολύμανση πολύ αργά το βράδυ, οπότε θα έπρεπε να γίνει σήμερα, για αυτό το λόγο και το σχολείο αναγκαστικά έμεινε κλειστό».

«Είναι το πρώτο σχολείο που δυστυχώς μένει κλειστό για ολόκληρη την μέρα. Ελπίζουμε να βελτιωθεί η κατάσταση γιατί υπάρχει τεράστια ανησυχία για την συνέχεια. Εντοπίζονται συνεχώς κρούσματα και επαναλαμβάνω το γεγονός ότι και σε αυτή την περίπτωση τα κρούσματα ήρθαν από έξω μέσα στο σχολείο. Δηλαδή από όσα έχουμε πληροφορηθεί ήταν από την οικογένεια του παιδιού. Επίσης, στα σχολεία τηρούνται σχολαστικά τα πρωτόκολλα, αλλά δυστυχώς μετά τις 13.05 ακόμα και στο θεσμό του Ολοήμερου Σχολείου που είναι μέσα στο σχολείο εφαρμόζονται άλλα πρωτόκολλα, τα οποία δυστυχώς αφήνουν κενά», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αναφορικά για το ωράριο στα σχολεία, ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι είναι κάτι που τέθηκε και μπορεί να συζητηθεί.

«Δεν υπάρχει μαύρο ή άσπρο. Είναι κάτι βέβαια που δεν μπορεί να απασχολήσει μόνο τα σχολεία αλλά πρέπει να δούμε και την ευρύτερη κοινωνία με ποιο τρόπο κινείται, με τους γονείς , με τους εργαζόμενους. Άρα είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί σοβαρά και όχι αποσπασματικά», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X