ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

Προκύπτουν ζητήματα παραβίασης διαταγμάτων και μη τήρησης των κανόνων υγιεινής λέει το Υπουργείο Υγείας

Σε σοβαρό παράπτωμα υπέπεσαν μέλη οικογένειας στην επαρχία Λεμεσού, που διοργάνωσαν πάρτι γενεθλίων για 93χρονο, με ένα από τα μέλη να εντοπίζεται, εν τέλει, θετικό στην νόσο COVID-19. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το γεγονός προκάλεσε την έντονη ενόχληση των λειτουργών του Υπουργείου Υγείας.

Όπως πληροφορείται η «Κ», άνδρας ο οποίος είναι θετικός στον ιό, αλλά ασυμπτωματικός, διοργάνωσε πάρτι γενεθλίων στο σπίτι του για χάρη του 93χρονου πατέρα του. Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, γεγονός που προβληματίζει έντονα, αφ' ενός για την παραβίαση των διαταγμάτων και την συγκέντρωση αριθμού ατόμων σε οικία και αφ' ετέρου για τον κίνδυνο μόλυνσης και άλλων προσώπων, ειδικά του ηλικιωμένου.

Σε οίκο ευγηρίας

Ένα δεύτερο περιστατικό που επίσης προκαλεί ανησυχία, αφορά σε κρούσμα COVID-19 που εντοπίστηκε σε οίκο ευγηρίας στην Λευκωσία. Θετική στον ιό είναι η οικιακή βοηθός της οικογένειας του ιδιοκτήτη, που διαμένει στο γηροκομείο προσωρινά. Στο εν λόγω υποστατικό φιλοξενούνται πάνω από 40 άτομα και εργάζονται άλλα δεκαπέντε, ενώ από τις πληροφορίες που συνέλεξε το Υπουργείο Υγείας, προκύπτει ότι η γυναίκα δεν χρησιμοποιούσε προστατευτικό εξοπλισμό, ενώ είναι ασυμπτωματική.

Το εν λόγω περιστατικό εντοπίστηκε μέσω της διαδικασίας δειγματοληψίας 2 χιλιάδων εργαζομένων, στους οποίου περιλαμβάνονται και διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας.

Πηγή: Η Καθημερίνη 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ