ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Κρύβουν επαφές και δηλώνουν άνεργοι

Είναι κάποιες νοοτροπίες και συμπεριφορές που πιθανών να μας προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα στη μετέπειτα πορεία, ανέφερε ο κ. Καραγιάννης για μερίδα Λεμεσιανών

Tου Δημήτρης Λουκά

Για την ανησυχία στην Λεμεσό, αν θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων και για την μη πτώση των νέων περιστατικών COVID - 19 που εντοπίζονται, κλήθηκε να σχολιάσει στο 24news το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Ο κύριος Καραγιάννης για τον συνεχή τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό παρά την επιβολή των μέτρων, ανέφερε πως δεν αναμένει να υπάρχει απότομη πτώση των κρουσμάτων αλλά σταδιακή.

Σημείωσε επίσης το γεγονός πως το άνοιγμα της οικονομίας είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιδημιολογική εικόνα και όπως δήλωσε «μπορεί να υπάρξει μια μικρή αύξηση στα επιβεβαιωμένα περιστατικά».

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για την Επαρχία Λεμεσού, η οποία κατέχει την πρωτιά στα θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε ο κ. Καραγιάννης στο 24news: «Κάποιοι δεν δηλώνουν τις επαφές τους, σε κάποιες επιχειρήσεις δεν λένε ότι έχουν θετικά κρούσματα, κάποιοι άλλοι δηλώνουν άνεργοι για να μην φανεί πως η επιχείρησή τους έχει πρόβλημα». Είναι κάποιες νοοτροπίες και συμπεριφορές που πιθανών να μας προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα στη μετέπειτα πορεία. Σημειώνεται πως το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του εξέφρασε τον προβληματισμό του για την Λεμεσό.

Ερωτηθείς για το πότε θα γίνει η επόμενη άρση των μέτρων, το μέλος της επιστημονικής ομάδας αρκέστηκε να απαντήσει πως «δεν γνωρίζω, αλλά φαντάζομαι πως θα υπάρξει ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα αφού τα υφιστάμενα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 28/2».

Όσον αφορά το πότε θα ανοίξουν οι χώροι εστίασης και στα γυμναστήρια, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν πάρθηκε οποιαδήποτε απόφαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X