ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Κύπριος από το Παρίσι μιλάει για το τρομοκρατικό ''χτύπημα''

Τις στιγμές που έζησε μαζί με την αδελφή του το βράδυ της Παρασκευής στο Stade de France περιγράφει ο Στέλιος Φιλίππου. Ο Στέλιος είναι κάτοικος Γαλλίας κυπρογαλλικής καταγωγής.

Ο νεαρός, βρέθηκε μαζί με την αδελφή του, στον φιλικό αγώνα της Γαλλίας με την Γερμανία, σε μια κατά τα άλλα γιορτή του ποδοσφαίρου, που λίγο έλειψε να βαφτεί και αυτή με αίμα, μετά την επίθεση βομβιστή στον έξω χώρο του γηπέδου.  Την ώρα που μέσα στο στάδιο ο αγώνας παιζόταν κανονικά, εξω από το γήπεδο οι τρομοκράτες σκορπούσαν τον θάνατο.

«Το κλίμα ήταν ευχάριστο. Όταν οι άνθρωποι ξεκίνησαν να ενημερώνονται για το τι συμβαίνει γύρω από το στάδιο, μετά το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε η παγωμάρα» λέει ο Στέλιος. «Επικρατούσε μια περίεργη φάση. Όλοι κρατούσαν τα κινητά τους. Και να μην ήξερες τι έγινε, το άκουγες από τον διπλανό σου».

Κανείς ωστόσο μας λέει ο Στέλιος, δεν είχε καταλάβει ακριβώς τι γινόταν. Τον ρωτάμε για τον εκφωνητή του γηπέδου, ο οποίος καθοδήγησε τον κόσμο να βγει με ασφάλεια έξω από το γήπεδο, χωρίς να ποδοπατηθεί. «Στην οθόνη του σταδίου βγήκε ένα μήνυμα. Ο εκφωνητής καλούσε από τα μικρόφωνα του γηπέδου, να είμαστε χαλαροί… Ο κόσμος ναι μεν ήταν φοβισμένος, αλλά χωρίς πανικό…», συμπληρώνει ο Στέλιος.

Η επόμενη μέρα, είναι παγωμένη

Άδεια τα πάρκα και οι άνθρωποι σκυθρωποί. Αυτό επικρατεί σήμερα στους δρόμους του Παρισιού. Ο Στέλιος, που δεν μένει κοντά στο κέντρο, μας λέει ότι αποφεύγει να κατέβει στο κέντρο. «Οι μέρες είναι ηλιόλουστες, αλλά τα πάρκα είναι άδεια. Ο κόσμος δεν μιλά. Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν όλα γεμάτα…» μας λέει ο Στέλιος.

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια λειτουργούν κανονικά ωστόσο, όπως και το μετρό, μας ενημερώνει ο Στέλιος.

Όσο για το κλίμα που περιγράφεται από τα μέσα, ο Στέλιος μας λέει ότι από το Σάββατο δεν έβαλε ειδήσεις στην τηλεόρασή του. «Δεν άντεχα άλλο να βλέπω τι γίνεται…», αναφέρει ο Στέλιος, που δηλώνει κλείνοντας, αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει κάτι άλλο και ότι οι ρυθμοί θα επανέλθουν στα φυσιολογικά για την πόλη επίπεδα. Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση