ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Lockdown: Μπορείς να πας σε άλλη πόλη;

Ποιες είναι οι εξαιρέσεις.

newsroom must

Η μετακίνηση πολιτών μεταξύ των Επαρχιών, κατά τη διάρκεια του lockdown (26/4- 9/5) επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στα σημεία της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.

Υπάρχουν ωστόσο και συγκεκριμένες εύλογες εξαιρέσεις, όπως μετακίνηση για σκοπούς κυνηγίου και ψαρέματος, για μεταφορά οπλιτών και για μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο, για κηδεία, για φροντίδα ηλικιωμένων και μη αυτό-εξυπηρετούμενων σε διαφορετική Επαρχία από αυτή της μόνιμης διαμονής ή για σκοπούς γεωργικών και κτηνιατρικών εργασιών.

Νοείται ότι οι πολίτες που διαμένουν σε άλλη επαρχία και εργάζονται σε άλλη, για σκοπούς μετάβασης από και προς την εργασία τους δεν απαιτείται η αποστολή SMS, αλλά ο εργαζόμενος θα πρέπει να παρουσιάσει το Έντυπο Α, υπογεγραμμένο από τον εργοδότη του, όπως σε όλες τις περιπτώσεις.

Ποια κατηγορία πρέπει να επιλέξουμε για μετάβαση σε άλλη επαρχία

Κατηγορία 6: Φυσική άσκηση, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο ενήλικα άτομα εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων και περιορίζονται στους χώρους όπου επιτρέπεται η πρόσβαση. Επιτρέπεται επίσης η μετάβαση προσώπων σε άλλη Επαρχία, πέραν αυτής που μόνιμα διαμένουν (πρώτη κατοικία), για σκοπούς ατομικής άθλησης στη θάλασσα, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων που συνοδεύονται από τους γονείς τους. Η μετάβαση είναι για εύλογο διάστημα και τα πρόσωπα πρέπει να επιστρέψουν την ίδια μέρα στη μόνιμη κατοικία τους, το αργότερο μέχρι τις 9 το βράδυ. Οι μόνιμα διαμένοντες κάτοικοι σε Επαρχίες στις οποίες έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, δεν δύνανται να μεταβούν σε άλλη Επαρχία για σκοπούς φυσικής άθλησης.

Κατηγορία 8: (με την προσκόμιση του απαραίτητου αποδεικτικού στοιχείου που ισχύει για κάθε περίπτωση):
- Μετακίνηση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, η οποία είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη επικοινωνία και επαφή γονέων και τέκνων. Τα πρόσωπα θα πρέπει να προσκομίζουν το Δικαστικό Διάταγμα που να αποδεικνύει ότι έχουν την ευθύνη για τη φύλαξη των παιδιών τους τις συγκεκριμένες μέρες/ώρες της μετακίνησης.
- Εξειδικευμένες θεραπείες για άτομα με αναπηρίες ή πρόσωπα με χρόνιες παθήσεις, μαζί με τον συνοδό τους.
- Μετακίνηση για μεταφορά οπλίτη από και προς το στρατόπεδο.
- Μετάβαση από και προς τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου για μεταφορά προσώπων, με την παρουσίαση αποδεικτικού στοιχείου (εισιτήριο) με το οποίο να αποδεικνύεται η ημέρα και η ώρα άφιξης/αναχώρησης.
- Μετάβαση γεωργών και κτηνοτρόφων, νοουμένου ότι προσκομίζουν το έντυπο εκταρικής και κεφαλικής επιδότησης από τον ΚΟΑΠ ή, σε περίπτωση που αυτό δεν υπάρχει, σχετική βεβαίωση από το Επαρχιακό Γραφείο Γεωργίας.
- Μετακίνηση προσώπων σε καταφύγια ζώων για φροντίδα των ζώων, νοουμένου ότι προσκομίζουν βεβαίωση επικυρωμένη από αναγνωρισμένη φιλοζωική οργάνωση, καθώς και σχετική απόδειξη γνωστοποίησης της κάθε μετακίνησής τους στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.
- Μετακίνηση για μετάβαση σε κοιμητήριο.
- Μετακίνηση για μετάβαση σε άλλο ιδιόκτητο υποστατικό (π.χ. εξοχική κατοικία, κτλ) στην Επαρχία μόνιμης διαμονής ή/και σε άλλη Επαρχία εκτός της μόνιμης διαμονής.

Όλα τα άτομα που μετακινούνται για οποιοδήποτε από τους πιο πάνω λόγους οφείλουν να φέρουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο, για σκοπούς ταυτοποίησης σε περίπτωση ελέγχου από τις Αρμόδιες Αρχές.

Πηγή:24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση