ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Κύπρος Νικολαΐδης: Αφιέρωμα του Νetflix στον ''θαυματοποιό'' της εμβρυϊκής ιατρικής

Δείτε το τρέιλερ

newsroom must

Ένα αφιέρωμα στον Κύπρο Νικολαΐδη, τον γνωστό Κύπριο Καθηγητή Εμβρυϊκής Ιατρικής στο King’s College Hospital του Λονδίνου έκανε πρεμιέρα στις 9 Δεκεμβρίου στο Netflix στο πλαίσιο της σειράς Surgeons Cuts και είναι σίγουρα must see.

Αναλυτικότερα, το εν λόγω αφιέρωμα αφορά τέσσερις σημαντικούς χειρουργούς στον κόσμο και μεταξύ αυτών βλέπουμε τον Κύπριο Κύπρο ή αλλιώς όπως συνηθίζεται να λέγεται, τον «πατέρα» της αυχενικής διαφάνειας, που εντοπίζει το σύνδρομο Down στην 12η εβδομάδα κύησης, και της ενδοσκοπικής επέμβασης laser, χάρη στην οποία σώθηκαν χιλιάδες παιδιά και μητέρες.

Ποιος όμως είναι ο Κύπρος Νικολαΐδης; Γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1953 στην Πάφο της Κύπρου και ακολούθησε σπουδές ιατρικής στο King’s College School of Medicine and Dentistry στο Λονδίνο. Στην συνέχεια,  έγινε Διευθυντής στο Harris Birthright Research Centre for Fetal Medicine, στην πρώτη μονάδα Εμβρυικής Ιατρικής του Ηνωμένου Βασιλείου και έπειτα, δημιούργησε ένα ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμβρυικής ιατρικής με αποτέλεσμα το King’s College Hospital να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα Εμβρυικής Ιατρικής με χιλιάδες επισκέπτες-ιατρούς.

Να σημειώσουμε πως ο διακεκριμένος Κύπριος Καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής που εξελέγη πρόσφατα μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής στις ΗΠΑ, τον περασμένο Ιούλιο είχε διαγνωστεί με λευχαιμία. Ο ίδιος αντιμετωπίζει την ασθένειά του με αισιοδοξία και ήδη έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυαλού των οστών. Παράλληλα αντιμετωπίζει την ζωή με χιούμορ και παρά το ότι δεν μιλά δημόσια για την προσωπική του ζωή, αποκαλύπτει πως "παντρεύτηκε την Ιατρική". Ο ίδιος έχει δυο παιδιά, τον Ηρόδοτο και τη Δέσποινα που μεγάλωσαν στην Αθήνα με τη μητέρα τους.

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ του Netflix η Γιώτα Παπαδοπούλου έκανε μια αποκάλυψη θέλοντας να ευχαριστήσει τον γιατρό για τα όσα έκανε για εκείνη. "Γιατρέ μου, Κύπρο μου, χωρίς εσένα θα έχανα τα δίδυμά μου. Σε ευχαριστώ για όλα. Θα σε ευγνωμονώ όλη μου την ζωή", έγραψε χαρακτηριστικά σε post της στο Facebook.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X