ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη

Βίαζε την ανήλικη κόρη του για τρία χρόνια, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 ετών, άσκησε έφεση και απορρίφθηκε. Τα όσα βίωσε η 9χρονη τότε στα χέρια του πατέρα της προκαλούν οργή και συγκλονισμό.

Το χρονικό της φρίκης άρχισε το 2010 και τελείωσε το 2013 όταν η ανήλικη αποκάλυψε τις πράξεις του πατέρα σε της, σε φίλο της.

Όταν κατέθεσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το οποίο βασίστηκε στη δική της, χωρίς ενίσχυση, μαρτυρία για να καταδικάσει τον Εφεσείοντα (κατηγορούμενο), ήταν ακόμα ανήλικη.

Οι απίστευτες πράξεις του πα-τέρα

Η μητέρα της εργαζόταν σε δύο δουλειές και απουσίαζε πάρα πολλές ώρες από το σπίτι, με αποτέλεσμα η κόρη της να μένει πολλές ώρες μόνη με τον πατέρα της εφόσον η αδελφή της, είχε φύγει για σπουδές στο εξωτερικό. Οι σχέσεις της μητέρας με τον σύζυγό της ήταν πολύ άσχημες, εφόσον συχνά τσακώνονταν μεταξύ τους, κυρίως γιατί αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και πολλές φορές ο κατηγορούμενος είχε κτυπήσει τόσο την σύζυγό του όσο και την κόρη του που είχε φύγει για σπουδές. Η τελευταία φορά που η μητέρα της 9χρονης υπήρξε θύμα ξυλοδαρμού από τον κατηγορούμενο, ήταν τον Αύγουστο του 2015. Μετά από αυτό το επεισόδιο, επήλθε ο χωρισμός της μητέρας με τον κατηγορούμενο και μετά από Διάταγμα του Δικαστηρίου, αυτός εγκατέλειψε τη συζυγική οικία.

Όταν η παραπονούμενη ήταν 9 χρονών, δηλαδή μετά τον Νοέμβριο του 2010, ένα βράδυ γύρω στις 10:00 μ.μ., στις γιορτές των Χριστουγέννων όταν τα σχολεία ήταν κλειστά και φοιτούσε στην τετάρτη τάξη του Δημοτικού - βρισκόταν μόνη της στο σπίτι με τον πατέρα της. Μετά από μια λογομαχία και καυγά που είχε με τον πατέρα της, ο οποίος σχετιζόταν με το φαγητό της, η ίδια θύμωσε και πήγε στο δωμάτιο της κτυπώντας την πόρτα του διαδρόμου και του δωματίου της. Τότε ο πατερας της μπήκε στο δωμάτιο της, άρχισε να την κτυπά και στη συνέχεια την έσπρωξε στο κρεβάτι της. Της αφαίρεσε το παντελόνι της, όπως και το δικό του παντελόνι και εσώρουχο και τη βίασε. Δηλαδή χωρίς τη θέληση της, έβαλε το γεννητικό του όργανο μέσα στο δικό της και της κρατούσε τα χέρια από τους καρπούς. Κατά τη διάρκεια του βιασμού της πονούσε πάρα πολύ, και ήταν έτοιμη να λιποθυμήσει.

Στη συνέχεια ο πατέρας έφυγε από το σπίτι και της είπε ότι δεν έπρεπε να πει τίποτα και σε κανένα και να μην «κλαφτεί στην μάμα της». Η ίδια, μετά το βιασμό της, παρατήρησε αίμα στο εσώρουχο της. Έμεινε μόνη της σε μια γωνιά του δωματίου της και έκλαιγε γιατί ένοιωθε πολύ άσχημα. Πίστευε ότι η ζωή της είχε τελειώσει, ότι δεν χρειαζόταν να κάνει οτιδήποτε πλέον στη ζωή της, ότι δεν είχε κανένα δίπλα της, κανένας δεν θα μπορούσε να τη βοηθήσει. Φοβόταν να το αναφέρει σε οποιονδήποτε ούτε και στην μητέρα της, εφόσον αυτή απουσίαζε από το σπίτι πάρα πολλές ώρες και αυτό σήμαινε ότι θα έμενε μόνη μαζί με τον κατηγορούμενο. Έτσι φοβόταν ότι αν ο κατηγορούμενος μάθαινε ότι το είχε εκμυστηρευθεί σε οποιονδήποτε, θα την κτυπούσε και θα την βίαζε ξανά.

Κάποιο απόγευμα του καλοκαιριού του 2011, η 9χρονη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι, εφόσον η μητέρα της εργαζόταν, φορούσε τα τακούνια που της είχε αγοράσει ο πατέρα της και έκανε φραπέ στην κουζίνα. Τότε έφτασε στο σπίτι ο πατέρας της, ο οποίος είχε σχολάσει από τη δουλειά του, άφησε τα κλειδιά του στον πάγκο της κουζίνας, την πλησίασε και χωρίς να της πει οτιδήποτε, την κτύπησε πολύ με τα χέρια του σε διάφορα μέρη του σώματος της και ήταν πολύ νευριασμένος, όμως η ίδια δεν γνώριζε το λόγο.

Ενώ την κτυπούσε, την άρπαξε από το χέρι, την τράβηξε και την πήρε στο δωμάτιο της. Την έσπρωξε στο κρεβάτι της και της αφαίρεσε το κοντό άσπρο παντελονάκι και την άσπρη κοντομάνικη φανέλα που φορούσε. Της αφαίρεσε επίσης το εσώρουχο της, όπως και το δικό του παντελόνι και εσώρουχο και ξάπλωσε από πάνω της. Η ίδια προσπάθησε να τον σπρώξει αλλά δεν τα κατάφερε και σταμάτησε να αντιδρά. Ο κατηγορούμενος κρατούσε τα χέρια της με τα δικά του χέρια και εισχώρησε το γεννητικό του όργανο στο δικό της. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος φόρεσε τα ρούχα του και έφυγε από το δωμάτιο της, χωρίς να της πει οτιδήποτε, ενώ η ίδια παρέμεινε εκεί και έκλαιγε συνέχεια.

Άλλη μία περίπτωση όπως αναφέρει η απόφαση του ανωτάτου, κάποια μέρα - χωρίς να θυμάται η 9χρονη αν ήταν χειμώνας ή καλοκαίρι - ενώ αυτή βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς της, της μητέρας του πατέρα της, τσακώθηκε μαζί της, έφυγε από το σπίτι της και πήγε σε ένα κοντινό πάρκο. Ήταν απόγευμα και ο πατέρας της, ο οποίος είχε σχολάσει από την εργασία του, έφτασε με το αυτοκίνητο του στο πάρκο. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο του, την πλησίασε και την κτύπησε με τα χέρια του στο πρόσωπο της.

Στη συνέχεια την έβαλε μέσα στο αυτοκίνητο, την μετέφερε στη γιαγιά της, από την οποία ζήτησε συγγνώμη, όπως της είχε επιβάλει ο πατέρας της, και πήγε μαζί με τον κατηγορούμενο στο σπίτι τους. Εκεί ο πατέρας της, την κτύπησε ξανά και την έριξε με το ζόρι πάνω στον καναπέ. Αφαίρεσε τα ρούχα της όπως και το δικό του παντελόνι και εσώρουχο και την βίασε ξανά με το ζόρι. Συγκεκριμένα, της κρατούσε τα χέρια της και εισχώρησε το γεννητικό του όργανο στο δικό της. Η ίδια έκλαιγε πολύ, κάτι όμως που δεν ενδιέφερε καθόλου τον κατηγορούμενο και συνέχιζε να την βιάζει.

Άλλη μία περίπτωση φρίκης ήταν, κάποιο απόγευμα, που η 9χρονη δεν θυμάται αν ήταν χειμώνας ή καλοκαίρι, αυτή βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς της, με την οποία είχε τσακωθεί. Όταν σχόλασε ο πατέρας της από την εργασία του, η γιαγιά της του ανέφερε ότι η ίδια δεν της συμπεριφερόταν καλά, κάτι που εκνεύρισε τον κατηγορούμενο όπως πάντα. Πολύ νευριασμένος, την μετέφερε στο σπίτι τους και απευθείας στο δωμάτιο της. Η ίδια δεν αντέδρασε καθόλου, γιατί γνώριζε ότι πάλι θα την βίαζε. Την έσπρωξε στο κρεβάτι της, της αφαίρεσε τα ρούχα της, όπως και το δικό του παντελόνι και εσώρουχο, εισχώρησε το γεννητικό του όργανο στο δικό της και τη βίασε. Ο κατηγορούμενος ήταν πολύ άγριος και βίαιος και αντιλαμβανόταν ότι όταν την βίαζε «έβγαζε από μέσα του θυμό».

Άλλη ημέρα, όταν βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς της και ο πατέρας είχε σχολάσει από την εργασία του το απόγευμα, η γιαγιά της του ανέφερε πως η ίδια την είχε κτυπήσει ενώ τσακώνονταν. Μόλις ο κατηγορούμενος τη μετέφερε στο σπίτι τους, την κτύπησε πολύ. Στη συνέχεια την τράβηξε στον καναπέ. Της αφαίρεσε τα ρούχα της και το δικό του παντελόνι και εσώρουχο και εισχώρησε το γεννητικό του όργανο στο δικό της. Όπως ξάπλωνε από πάνω της, κρατούσε τα χέρια της με τα δικά του χέρια και ήταν πολύ θυμωμένος μαζί της. Η ίδια έκλαιγε αλλά αυτό δεν ενδιέφερε τον κατηγορούμενο καθόλου και την βίασε.

Ο πατέρας αρκετές φορές στο σαλόνι του σπιτιού τους την «χούφτωνε», δηλαδή άγγιζε το στήθος της ή τον γλουτό της.

Το θάρρος της μικρής και η αποκάλυψη σε φίλο της

Η τελευταία φορά που ο πατέρας προσπάθησε να βιάσει την παραπονούμενη, αυτή ήταν ηλικίας 11½ χρονών, πήγαινε στην 1η τάξη Γυμνασίου, προτού αρχίσουν οι εξετάσεις του σχολείου του Ιουνίου του 2012 και ήταν βράδυ. Σ' αυτήν του την προσπάθεια και όταν είχε βγάλει έξω το γεννητικό του όργανο, η ίδια αντέδρασε, του έδωσε ένα χαστούκι, βρήκε τη δύναμη, έφυγε από το σπίτι και πήγε στο σπίτι μίας φίλης της που μένει κοντά στο δικό της σπίτι. Είχε φοβηθεί πάρα πολύ, έτρεχε, έκλαιγε και διανυκτέρευσε στο σπίτι της φίλης της.

Μετά από αυτή την τελευταία προσπάθεια του κατηγορουμένου να βιάσει την κόρη του, αυτός δεν προσπάθησε ξανά να την βιάσει. Μέχρι την καταγγελία της στην Αστυνομία η παραπονούμενη δεν ήταν έτοιμη να αποκαλύψει όλα όσα της συνέβαιναν διότι αφ' ενός φοβόταν την αντίδραση του πατέρα της, δηλαδή μήπως της κάνει κακό και αφ' ετέρου δεν ήθελε να στενοχωρήσει την μητέρα της, η οποία δεν γνώριζε όλα όσα της συνέβαιναν και δεν ήθελε να νιώθει ενοχές επειδή δεν ήταν στο σπίτι μαζί της. Ο κατηγορούμενος επιπρόσθετα, την απειλούσε ότι αν αποκάλυπτε στην μητέρα της τους βιασμούς της, θα τις σκότωνε και τις δύο.

Τα Χριστούγεννα του 2015, η ανήλικη αποκάλυψε για πρώτη φορά σε φίλο της, τους βιασμούς της από τον πατέρα της. Αυτό έγινε γιατί ο φίλος της, την πίεζε ώστε να ολοκληρώσουν σεξουαλικά τη σχέση τους. Στις 3.1.2016 το αποκάλυψε και στην μητέρα της με το χειρόγραφο σημείωμα.

Η ποινή και η «πόρτα» του Ανωτάτου

Το Κακουργιοδικείο στη βάση της αξιόπιστης μαρτυρίας των μαρτύρων κατηγορίας και των ευρημάτων που διατύπωσε, αφού ανέλυσε τα συστατικά στοιχεία των κατηγοριών στη βάση των σχετικών νομοθετικών προνοιών και της νομολογίας, έκρινε τον Εφεσείοντα (πατέρα) ένοχο σε όλες τις κατηγορίες πλην της κατηγορίας 27 και του επέβαλε συντρέχουσες ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη αυτή των 15 χρόνων για τα αδικήματα του βιασμού και της διαφθοράς νεαρής γυναίκας κάτω των 13.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου «δεν βρίσκουμε κανένα έρεισμα για να επέμβουμε στην κρίση του Κακουργιοδικείου σε σχέση με την αξιοπιστία της Παραπονουμένης. Οι κατ΄ ισχυρισμόν αντιφάσεις και ανακολουθίες της Παραπονουμένης δεν ήταν σημαντικές ώστε να επηρεάσουν αρνητικά την αξιοπιστία. Το Κακουργιοδικείο κινήθηκε μέσα στα ορθά πλαίσια και έχοντας έναντι μας τη μοναδική ευκαιρία να δει και να ακούσει τους μάρτυρες στη ζωντανή ατμόσφαιρα της δίκης, κατέληξε σε εύλογα επιτρεπτό εύρημα ως προς την αξιοπιστία της.

Εν κατακλείδι η έφεση που άσκησε ο πατέρας απορρίφτηκε.

24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ