ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Πώς η LVMH ξεκίνησε την παραγωγή αντισηπτικών gel σε 72 ώρες

Ο 71χρονος μεγιστάνας, Bernard Arnault έδωσε το πράσινο φως με ένα γραπτό μήνυμα

Ριάνα Στυλιανού

Μια κανονική μέρα για το εργοστάσιο της LVMH έξω από την Ορλεάνη έχει ως κύριο στόχο να αναδύει πλούσια χρωματιστά μπουκάλια αρωμάτων για την επωνυμία της Christian Dior: χρυσό για J'Adore, βαθύ μοβ για Poison και απαλό ροζ για το Miss Dior.

Αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 16/2 , κάτι λίγο λιγότερο φανταχτερό δημιουργείτο από τη γραμμή παραγωγής. Τα πρώτα πλαστικά μπουκάλια απολυμαντικών χειρός που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν από γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία του Παρισιού στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού ανέλαβε την ευθύνη να κατασκευάσει ο γίγαντας της μόδας, LVMH.

Το έργο πραγματοποιήθηκε σε ταχύτητα αστραπής, μόλις 72 ώρες από τη στιγμή που η γαλλική κυβέρνηση κάλεσε τη βιομηχανία την περασμένη Παρασκευή για να καλύψει τα κενά των βασικών ιατρικών προμηθειών καθώς ο ιός επιτάχυνε την εξάπλωσή του. Αυτό δείχνει πώς ο δισεκατομμυριούχος Bernard Arnault, ο οποίος δημιούργησε την LVMH, τη μεγαλύτερη εταιρεία της Γαλλίας, μπόρεσε να συγκεντρώσει πόρους γρήγορα και να αντλήσει τις πρώτες ύλες παραγωγής από ανεπίσημα αλλά ισχυρά δίκτυα. Επίσης το εργοστάσιο, είχε ήδη στην διάθεσή του τα 3 υλικά που χρειάζονται για την παραγωγή αντισηπτικού gel,(καθαρισμένο νερό, αιθανόλη και γλυκερίνη) με αποτέλεσμα να μην χάσουν καθόλου χρόνο.

Ο 71χρονος μεγιστάνας επισήμανε την κίνηση αυτή το βράδυ του Σαββάτου 21/2 σε ένα σύντομο μήνυμα προς τον γενικό γραμματέα της LVMH, Marc-Antoine Jamet, ο οποίος συνεργάστηκε με υγειονομικούς υπαλλήλους και το προσωπικό της εταιρίας για μια ολόκληρη ημέρα έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια δοκιμαστική παρτίδα η οποία αποδείχτηκε να είναι εξερετική.

Τα πρώτα gel είναι ήδη διαθέσιμα, ενώ ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παραχθούν 12 τόνοι αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος σε 39 νοσοκομεία του Παρισιού. Η παραγωγή θα αυξηθεί με δυο επιπλέον εργοστάσια να βάζουν μπρος για την δημιουργία αντισηπτικού gel τα οποία είναι το εργοστάσιο της Givenchy στο l'Oise και αυτό της Guerlain κοντά στο Chartres.

Η κίνηση ήρθε καθώς η Γαλλία τέθηκε σε shutdown τη Δευτέρα και τα κρούσματα του κορωνοϊού διπλασιάζονταν κάθε 72 ώρες, με περισσότερους από 7.700 ανθρώπους να έχουν διαγνωστεί και 175 νεκρούς από την Τετάρτη το πρωί. Ο Πρόεδρος Emanuel Macron δήλωσε ότι η χώρα βρίσκετε "σε πόλεμο"

"Η LVMH θα συνεχίσει να τηρεί αυτή τη δέσμευση όσο είναι απαραίτητο", δήλωσε η εταιρεία σε μια δήλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Must read  |  LVHM  |  Corona virus  |  news  |  France

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση