ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Με ποιο τρόπο κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την βία στα γήπεδα οι ευρωπαϊκές χώρες;

Στη Βρετανία κατάφεραν να αντιμετωπίσουν δραστικά το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα με το αγγλικό μοντέλο αστυνόμευσης να αποτελεί πρότυπο για πολλές ομοσπονδίες ευρωπαϊκών χωρών. Εκδόθηκαν ταυτότητες για τους οπαδούς, πολλά γήπεδα έγιναν μόνο για καθήμενους ώστε να ελέγχονται καλύτερα από την αστυνομία και τους υπευθύνους ασφαλείας, που προσλαμβάνουν οι σύλλογοι, ενώ μεταξύ άλλων στους ταραξίες απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα και η παρακολούθηση αγώνων εντός και εκτός Βρετανίας.

Τα παραδείγματα της Ευρώπης

Στην Ιταλία απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις οπαδών για συγκεκριμένα παιχνίδια και άλλαξαν δραματικά οι προδιαγραφές ασφαλείας στα γήπεδα ώστε να ελέγχονται καλύτερα οι ταραξίες.

Στη Γαλλία υποχρέωσαν τους οπαδούς που καταδικάστηκαν για χουλιγκανισμό να παρουσιάζονται στα αστυνομικά τμήματα όταν παίζει η ομάδα τους.

Στην Ελβετία, κάθε ομάδα που στέλνει οπαδούς της σε εκτός έδρας αγώνα οφείλει να στέλνει εκπρόσωπό της για να τούς συνοδεύει και να τούς εποπτεύει, καταγράφοντας τα στοιχεία κάθε οπαδού και κάθε βίαιο περιστατικό που τυχόν προκύπτει.

ΠΗΓΗ: 24NEWS

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X