ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Με rapid test ανοίγουν οι επιχειρήσεις τον Φλεβάρη

Εγκύκλιος της ΟΕΒ προς τα μέλη της να δηλώσουν ενδιαφέρον για διενέργεια των ελέγχων

Μια εγκύκλιος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών Βιομηχάνων προς τα μέλη της, αποκαλύπτει την βασική κατεύθυνση του Υπουργείου Υγείας και των αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν και αφορούν τα μέτρα αποκλιμάκωσης τέλος του μήνα.

Στην εγκύκλιο η ΟΕΒ αναφέρεται στη Διενέργεια Διαγνωστικών Ελέγχων (Rapid Test) από τις Επιχειρήσεις για Επανεκκίνηση της Οικονομίας. Υπενθυμίζοντας την αυστηρή σύσταση του Υπουργείου Υγείας προς τις επιχειρήσεις που λειτουργούν, να υποβάλλουν το προσωπικό τους σε rapid test σε χώρους στους οποίους λειτουργούν εξουσιοδοτημένα συνεργεία σε όλες τις πόλεις, η ΟΕΒ αναφέρεται στο καθεστώς με το οποίο θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις την 1 Φεβρουαρίου 2012.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο για να γίνει κατορθωτή από 1/2/2021 η σταδιακή και συντονισμένη χαλάρωση των μέτρων για επανεκκίνηση της οικονομίας, είναι πολύ σημαντική η συστηματική διενέργεια ελέγχων rapid test στους εργαζόμενους. Στόχος, αναφέρει η ΟΕΒ, είναι ο γρήγορος εντοπισμός και απομόνωση θετικών κρουσμάτων αφού σε περίπτωση που με την επαναλειτουργία της οικονομίας παρατηρηθεί υποτροπή και ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, θα υπάρχει επαναφορά περιοριστικών μέτρων.

«Το Υπουργείο Υγείας έχει αποδεχτεί εισήγηση για διενέργεια από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, στους δικούς τους χώρους και με υλικό που θα παρασχεθεί δωρεάν από το Κράτος, διαγνωστικών ελέγχων των εργαζομένων τους με την μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test)». Η ΟΕΒ καλεί τα μέλη της να δηλώσουν το αργότερο μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2021 την επιθυμία τους για διενέργεια ενδοεπιχειρησιακά συστηματικού διαγνωστικού ελέγχου στους εργαζόμενους σας με τα ταχεία διαγνωστικά τεστ αντιγόνου (rapid test).

Η δήλωση από τις επιχειρήσεις μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο : Διενέργεια Διαγνωστικών Ελέγχων (Rapid Test) από τις Επιχειρήσεις για Επανεκκίνηση της Οικονομίας 

Πηγή: Η Καθημερινή

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση