ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Mε... υπεύθυνη δήλωση στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Donald Trump

Ο Trump βάζει τους υποστηρικτές του να υπογράψουν ότι δεν θα κινηθούν νομικά αν κολλήσουν κορωνοϊό στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις

newsroom must

H αλήθεια είναι πως οι κινήσεις του Donald Trump είναι συνήθως αμφιλεγόμενες, οπότε τίποτα δεν θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει! Κι όμως, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατάφερε και πάλι να τραβήξει το ενδιαφέρον μας αφού οι οπαδοί του που θα πάνε στις συγκεντρώσεις, θα πρέπει να συμπληρώσουν πρώτα μία φόρμα, με την οποία θα δεσμεύονται πως δεν θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον της εκστρατείας του, σε περίπτωση που μολυνθούν από κορωνοϊό.

Αναλυτικότερα, ο Donald Trump προχθές Τετάρτη 10/6 ανήγγειλε ότι θα ξαναρχίσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του σε τέσσερις πολιτείες (Οκλαχόμα, Φλόριντα, Αριζόνα και Βόρεια Καρολίνα) παρά το γεγονός πως η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να μαίνεται.
Να σημειώσουμε πως στη Φλόριντα, στην Αριζόνα και στη Βόρεια Καρολίνα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 βρίσκεται σε άνοδο, ενώ συνολικά, η χώρα θρηνεί 113.774 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από δύο εκατομμύρια μολύνσεις. Και κάπως έτσι, η κατάσταση αυτή φαίνεται να ώθησε τον πρόεδρο να "λάβει δραστικά μέτρα": στον ιστότοπο της προεκλογικής εκστρατείας του Trump, οι οπαδοί του που θέλουν να πάνε σε κάποια από τις προσεχείς συγκεντρώσεις του καλούνται να υπογράψουν μια δήλωση αποποίησης ευθύνης της εκστρατείας για να εγγραφούν στον κατάλογο και να μπορέσουν να είναι παρόντες.

«Πατώντας το κουμπί της εγγραφής (...), αποδέχεστε ότι υπάρχει κίνδυνος έκθεσης» στον κορωνοϊό «σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο όπου παρίστανται άλλοι άνθρωποι» και «συμμετέχοντας σε αυτή τη συγκέντρωση, εσείς και οι άλλοι προσκεκλημένοι (...) αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη για όλους τους κινδύνους», αναφέρεται στη σελίδα για τη συγκέντρωση του Τραμπ στην Οκλαχόμα την Παρασκευή 19η Ιουνίου. Ζητείται επίσης να μη γίνει επίρριψη της ευθύνης για ενδεχόμενη μόλυνση σε στέλεχος ή εργαζόμενο της εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου. Ας σημειώσουμε πως δεν γίνεται καμία αναφορά στη χρήση μάσκας.

Η αναγγελία της συγκέντρωσης στην Τάλσα, στην Οκλαχόμα, τη 19η Ιουνίου προκάλεσε αμέσως πολεμική, σε μια χώρα που συγκλονίζεται από διαδηλώσεις μετά τον θάνατο του George Floyd κι έχει μπει σε φάση εξέτασης της συνείδησής της ως προς το ζήτημα του ρατσισμού.
Στην Τάλσα είχε διαπραχθεί μια ρατσιστική σφαγή το 1921, όταν πλήθος λευκών σκότωσε εκατοντάδες Αφροαμερικανούς σε μια συνοικία μαύρων που ευημερούσε. Επιπλέον, η ημερομηνία που επελέγη, γνωστή και ως Juneteenth στην Αμερική, είναι η «Ημέρα της Ελευθερίας», η επέτειος της κατάργησης της δουλείας στο Τέξας τη 19η Ιουνίου 1865.

Απόφαση την οποία η Kamala Harris, Δημοκρατική γερουσιαστής της Καλιφόρνιας η οποία ενδέχεται να γίνει η υποψήφια αντιπρόεδρος του αντιπάλου του Trump στις εκλογές, του Joe Biden, χαρακτήρισε «φιέστα» που οργανώνει ο πρόεδρος για τους οπαδούς της θεωρίας περί ανωτερότητας της λευκής φυλής.

Ο Λευκός Οίκος αντέτεινε την Πέμπτη ότι η ημερομηνία που επελέγη είναι «σημαντική» για τον Trump και ότι θέλει να προβάλλει τις «προόδους που έχουν κάνει» οι Αφροαμερικανοί. Πέραν της Χάρις, άλλοι επικριτές του ενοίκου του Λευκού Οίκου είδαν στην κίνηση μια βαριά προσβολή στη μνήμη του Floyd.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση