ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

Επισήμανε ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας το ζευγάρι θα περάσει χρόνο στη Βρετανία και τον Καναδά

Η Βασίλισσα Εlizabeth έδωσε τις ευλογίες της στον εγγονό της πρίγκιπα Harry και τη σύζυγό του Meghan Markle, προκειμένου να ακολουθήσουν, όπως το επιθυμούν, το δικό τους, πιο ανεξάρτητο μέλλον, μετά το πέρας των συνομιλιών που διεξήχθησαν μεταξύ των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας.

«Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Harry και της Meghan να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως οικογένεια», τονίζει η 93χρονη μονάρχης στη σχετική ανακοίνωση της.

«Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης μέλη της βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, παραμένοντας αξιότιμο κομμάτι της οικογένειάς μου», προσθέτει.

Η βασίλισσα Elizabeth επισήμανε ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας το ζευγάρι θα περάσει χρόνο στη Βρετανία και τον Καναδά, προσθέτοντας ότι υπάρχει πολλή δουλειά για να γίνει σχετικά με την οριστικοποίηση των μελλοντικών ρυθμίσεων που θα αφορούν το ζευγάρι.

Διορία λίγων ημερών έδωσε η βασίλισσα Εlizabeth στους Harry και Μeghan, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους και να ληφθούν τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από τη βασιλική σύσκεψη στο Sandringham. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της βασίλισσας αναφέρει ότι υπάρχουν σύνθετα θέματα που πρέπει να λυθούν, και ότι υπάρχει περαιτέρω δουλειά που πρέπει να γίνει, υπογραμμίζοντας ότι έχει ζητηθεί από τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex να ληφθούν τελικές αποφάσεις τις επόμενες μέρες.

Ακόμη, η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μία μεταβατική περίοδο, κατά την οποία ο Harry και η Meghan θα περνούν χρόνο τόσο στο Ηνωμένο Βασιλείο όσο και στον Καναδά.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρίγκιπας William και ο νεότερος αδελφός του Χάρι κατήγγειλαν δημόσια μία «προσβλητική» αναφορά σε εφημερίδα για τη μεταξύ τους σχέση. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Times, επικαλούμενη μία μη κατονομαζόμενη πηγή, έγραψε ότι ο Harry και η Μeghan αποφάσισαν να απομακρυνθούν από το βασιλικό περιβάλλον, λόγω μίας «στάσης μπούλινγκ» του William, ο οποίος δεν υποδέχθηκε με ευνοϊκούς όρους τη δούκισσα του Sussex.

«Παρά τις ξεκάθαρες διαψεύσεις, μια ψευδής ιστορία δημοσιεύεται σήμερα σε μια εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που κάνει εικασίες για τη σχέση ανάμεσα στον δούκα του Sussex και τον δούκα του Cambridge», αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε από τα γραφεία του William και του Harry.

«Για δύο αδέλφια που νοιάζονται τόσο βαθιά για τα θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας, η χρήση προκλητικής γλώσσας κατ' αυτόν τον τρόπο είναι προσβλητική και δυνητικά επιβλαβής», προσθέτει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson, δεν θέλησε σήμερα να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την κρίση που διέρχεται η βασιλική οικογένεια και την οποία πυροδότησε η ανακοίνωση του δούκα και της δούκισσας του Sussex να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντά.

Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν πρόκειται για μια λυπηρή κατάσταση για τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Johnson απάντησε πως δεν σχολιάζει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βασιλική οικογένεια.

 Πηγή Καθημερινή Gr

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News (@bbcnews) στις

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
royals  |  elizabeth  |  meghan  |  harry  |  william  |  uk  |  royal summit  |  megxit

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ