ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Μείνετε στο σπίτι και ''ταξιδέψτε'' online

Εσείς γνωρίζετε σε ποια μουσεία, βιβλιοθήκες και γκαλερί έχετε πρόσβαση online;

Δέσποινα Άσπρου

Βρισκόμαστε στην άνοιξη και κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι από εμάς αυτό το διάστημα, σκοπεύαμε να ταξιδέψουμε με στόχο μας να απολαύσουμε τις ιδιαίτερες ομορφιές των ευρωπαϊκών και όχι μόνο πόλεων. Η ραγδαία εξάπλωση ωστόσο του κορωνοϊού μας έκανε όχι μόνο να αλλάξουμε τα σχέδιά μας, αλλά και να αφήσουμε στην άκρη ό,τι είχαμε στο μυαλό μας. Επειδή όμως βρισκόμαστε στο 2020 και η τεχνολογία σήμερα έχει προοδεύσει αρκετά, μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε αυτό που θέλουμε... από την άνεση του καναπέ μας! Τι εννοούμε; Φυσικά να "ταξιδέψουμε" online! 

Αν, λοιπόν, είστε και εσείς #traveladdicted τότε το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να δείτε online εξωτικά μέρη. Τι εννοούμε στην πράξη; Αυτό το διάστημα που όλοι είμαστε στο σπίτι έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε όση έρευνα θέλουμε... οπότε το να δούμε μερικά videostravel blogs και ντοκιμαντέρ από τους προορισμούς που θέλουμε σύντομα να επισκεφτούμε είναι must. 

Αυτό θα μας κάνει και να ξεχαστούμε για λίγο και να αποφασίσουμε πού ακριβώς θέλουμε να πάμε και τι να δούμε... όταν με το καλό ο κορωνοϊός θα αποτελεί απλώς μια κακή ανάμνηση.

Παράλληλα με το online travelling, έχεις και την δυνατότητα να δεις αρκετά μουσεία, ιδρύματα και φορείς τέχνης... αφού μπορεί να έκλεισαν τις πόρτες τους, αλλά δεδομένων των νέων εξελίξεων, έδωσαν σε όλους online πρόσβαση. Δείτε στην συνέχεια μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις που μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά, να διαβάσετε online ή να δείτε παραστάσεις μέσω live streaming.

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σας δίνει την ευκαιρία να δείτε την υπέροχη έκθεση της "160 χρόνια made in Greece" που είναι αφιερωμένη στην ελληνική βιομηχανία, ενώ σε λίγες μέρες θα έχετε την δυνατότητα να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για την λειτουργία του παλιού εργοστασίου φωταερίου μέσα από δύο συναρπαστικά video games για παιδιά. Παράλληλα, μπορείτε στο site της μπορείτε να βρείτε δημιουργικές κάρτες με παιχνίδια, κρυπτόλεξα, λαβυρίνθους και εικαστικές δραστηριότητες, με έμπνευση από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου κ.α.

Read Library: H μεγάλη ψηφιακή βιβλιοθήκη της Κύπρου σήμερα απαριθμεί σχεδόν πεντακόσια βιβλία, τα οποία διατίθενται δωρεάν στους αναγνώστες της Κύπρου. Στα διαθέσιμα βιβλία περιλαμβάνονται τα περισσότερα σχολικά βιβλία από το Δημοτικό, Γυμνάσιο μέχρι το Λύκειο όπως επίσης πλειάδα λογοτεχνικών, ιστορικών, θρησκευτικών βιβλίων, πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, αλλά και σημαντικών βιβλίων – σταθμός για την Κύπρο, όπως τις «Κυπριακές Επιστολές» του Σεφέρη, τα «Άπαντα» του Νίκου Κρανιδιώτη, το «Ημερολόγιο του Βίου μου» και το «Οδοιπορικό Μαυροβουνίου». Τα βιβλία είναι ψηφιοποιημένα σε μορφή epub3, όπως τα βιβλία των Amazon Kindle και Apple iBooks, με δυνατότητα υπογραμμίσεων, google search κ.α.

Photo: Instagram/ @fr_anc_is

Βρετανικό Μουσείο: Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο σας δίνει την δυνατότητα μόνο με ένα κλικ να περιηγηθείτε εικονικά σε αυτό.


Photo by Grant Ritchie on Unsplash

The Guggenheim Museums and Foundation: Το να επισκεφτείς την Νέα Υόρκη δεν είναι εύκολο, πόσο μάλλον τώρα. Αν θέλετε να περιηγηθείτε στην ελικοειδή σκάλα του Guggenheim στη Νέα Υόρκη καθώς κάθεστε στον καναπέ σας, κάντε το... αφού παρουσιάζεται μέσα από το Google’s Street View.Έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε μοναδικά έργα τέχνης.

National Gallery of Art: To γνωστό μουσείο National Gallery of Art που βρίσκεται στην στην Washington προσφέρει δύο online εκθέσεις που είναι must see. Η πρώτη, με fashion χαρακτήρα, παρουσιάζει την αμερικανική μόδα από το 1740 μέχρι και το 1895, και η άλλη με μπαρόκ διάθεση, παρουσιάζει μια συλλογή έργων του Ολλανδού ζωγράφου Johannes Vermeer.

National Museum of Modern and Contemporary Art: Το μουσείο National Museum of Modern and Contemporary Art που βρίσκεται στην Σεούλ σας δίνει την ευκαιρία να μεταφερθείτε στους 6 ορόφους του όπου και αν βρίσκεστε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση