ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Μετά από 70 χρόνια η ΙΚΕΑ καταργεί τον εκτυπωμένο κατάλογό της

Τέλος σε μια παράδοση 70 ετών βάζει η ΙΚΕΑ

newsroom must

Από την μέρα που η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώθηκε σε όλη την υφήλιο μέχρι και σήμερα, όλοι μας έχουμε εμπεδώσει πως πολλά πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια.

Πέρα από τις προσωπικές δραστηριότητές μας που είδαμε να αλλάζουν, γινόμαστε μάρτυρες στον τερματισμό παραδόσεων χρόνων και παρατηρούμε πως ο Covid-19 έχει τρομερό αντίκτυπο, μεταξύ άλλων, στην επαγγελματική και οικονομική ζωή του πλανήτη. Μεταξύ των αλλαγών που είδαμε να έρχονται εξαιτίας της πανδημίας είναι και η πρόσφατη κατάργηση της έντυπης έκδοσης του καταλόγου του ΙΚΕΑ.

Αναλυτικότερα, ο γνωστός σουηδικός όμιλος προσιτών επίπλων πήρε αυτή την απόφαση μετά από αρκετή σκέψη και συνειδητή στροφή προς το ψηφιακό περιβάλλον. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Reuters, η απόφαση αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία. Αντίθετα προέκυψε λαμβάνοντας υπόψη πως το δωδεκάμηνο από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως την 31η Αυγούστου 2020 οι πωλήσεις επίπλων και διαφόρων ειδών της ΙΚΕΑ διαμέσου του ψηφιακού της καταστήματος εμφάνισαν αύξηση της τάξης του 45%... οπότε η printed εκδοχή του καταλόγου, ήταν μάλλον περιττή.

Αναφερόμενος στα νέα δεδομένα του ΙΚΕΑ και έχοντας παραδεχτεί πως επρόκειτο για μια άκρως φορτισμένη απόφαση, ο γενικός διευθυντής στην εταιρεία δικαιόχρησης Inter IKEA Systems Κάνραντ Γκρους τονίζει πως «Ο αριθμός των αντιτύπων έχει ελαττωθεί, αλλά έχουμε αντιληφθεί κιόλας πως οι άνθρωποι είναι πλέον πολύ πιο εξοικειωμένοι στη χρήση του ιστότοπού μας, των εφαρμογών μας, αλλά και των σελίδων μας στα κοινωνικά δίκτυα» και αποκαλύπτει πως τα χρήματα, τα οποία εξαιτίας της κατάργησής του εκτυπωμένου καταλόγου θα εξοικονομηθούν, θα διοχετευθούν σε εκστρατείες ψηφιακής προώθησης και διαφήμισης προϊόντων, αλλά και σε άλλους διαύλους προβολής της ΙΚΕΑ.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο πρώτος κατάλογος ΙΚΕΑ εκδόθηκε εν έτει 1951, ενώ στο εξώφυλλό του φιλοξενούσε μια πλέον διάσημη πολυθρόνα (τύπου μπερζέρας), τη λεγόμενη MK Wing Chair.

Με αφορμή την απόφαση που λήφθηκε, ο επίσημος λογαριασμός του ΙΚΕΑ στην Κύπρο δημοσίευσε ένα ιδιαίτερο βίντεο - collage, το οποίο συνόδευε η ατάκα του Ingvar Kamprad «Το όραμά μας ήταν πάντα να δημιουργούμε μια καλύτερη καθημερινή ζωή για όλους. Τα τελευταία 70 χρόνια που κυκλοφορεί ο κατάλογος ΙΚΕΑ έχουμε ζήσει πολλές σημαντικές στιγμές μαζί. Στο πρώτο παιδί, στην πρώτη μέρα στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο, στην πρώτη δουλειά, στο πρώτο σπίτι. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε τον κατάλογο, και να ξεκινήσουμε ένα νέο ταξίδι στο οποίο θα ζήσουμε εξίσου σημαντικές στιγμές. Σας ευχαριστούμε και να θυμάστε: 'Τα περισσότερα πράγματα ακόμα δεν έχουν γίνει. To μέλλον είναι λαμπρό!'».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by IKEA Cyprus (@ikeacyprus)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση