ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Μετά την τραγωδία, ζητούν αλλαγή ώρας

Σοβαρό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης κοντά σε λατομείο, στο επαρχιακό δρόμο Δικώμου - Κερύνειας, με τουλάχιστον τρεις νεκρούς.

Απόψε στις 7 αντί αύριο το πρωί στις 9 επιστρέφει στα κατεχόμενα από την Κωνσταντινούπολη ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος ακύρωσε το αποψινό πρόγραμμα επαφών του στο πλαίσιο της 7ης διάσκεψης Βοσπόρου.

Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την “προεδρία” ενώ νωρίτερα ο κ. Ακιντζί έγραψε με μήνυμα στο τούιτερ: “Ο πόνος μας είναι μεγάλος. Χάσαμε τα παιδιά μας σε τροχαίο. Ο πόνος των οικογενειών τους και των φίλων τους είναι και δικός μας πόνος. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες”. Ανακοινώθηκε επίσης ότι αναβάλλεται ο αποψινός τελικός κυπέλλου στο μπάσκετ, λόγω του τραγικού δυστυχήματος. 

Πολλοί Τ/κ πολιτικοί αλλά και απλός κόσμος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτήσει το μαύρο ως εικόνα προφίλ. Σε κάποιες από τις αναρτήσεις με φόντο το μαύρο αναγράφεται “πεθάναμε αλλά δεν το γνωρίζουμε ακόμα”. Μαύρο είναι και το προφίλ του Τ/κ ηγέτη στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook.

Zητούν εξηγήσεις

Το τραγικό δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς, δύο εκ των οποίων είναι μαθήτριες 16 χρόνων, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα κατεχόμενα με πολλούς να ασκούν κριτική και να ζητούν την ρύθμιση της ώρας, καθώς η παραμονή στη θερινή ώρα θεωρείται, μαζί με την κακή κατάσταση του επαρχιακού δρόμου που έγινε το δυστύχημα, ως οι κύριες αιτίες για το τροχαίο. Την ώρα του δυστυχήματος, 07.10 στα κατεχόμενα, 06.10 στις ελεύθερες περιοχές, μόλις είχε αρχίσει να χαράζει.

Ο οδηγός του φορτηγού, Σαφά Γκιουνγκιόρ, 25 ετών, αφού δέχθηκε των πρώτων βοηθειών έχει συλληφθεί.

Ο οδηγός του μικρού λεωφορείου που μετέφερε τους μαθητές Λυκείου σε σχολείο στη Λευκωσία, Ντενκτάς Μουτλουέλ, 57 ετών, βρήκε ακαριαίο το θάνατο, όπως και οι δύο 16χρονες μαθήτριες που κάθονταν στις μπροστινές θέσεις. Η σύζυγος του 57χρονου οδηγού ήταν επίσης επιβάτης στο λεωφορείο και είναι μεταξύ των σοβαρά τραυματισθέντων.

Στο “κρατικό” νοσοκομείο Μπουρχάν Ναλμπάντογλου στην κατεχόμενη Λευκωσία όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες βρίσκονται τρεις “υπουργοί”, οι υγείας, παιδείας και εργασίας. Ο “υπουργός υγείας” Φαίζ Ναλμπάντογλου ανέφερε ότι η κατάσταση κάποιων εκ των τραυματιών που είναι μαθητές, είναι πολύ κρίσιμη.

Ο “υπουργός παιδείας” ανακοίνωσε πως πρόκειται για μαθητές δύο Λυκείων στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με το τ/κ “πρακτορείο ειδήσεων” (ΤΑΚ) το μικρό λεωφορείο είχε ξεκινήσει από το χωριό Χάρτζια για την Λευκωσία. Σε αυτό επέβαιναν 10 άτομα. Οι τρεις εξ αυτών βρήκαν ακαριαίο θάνατο και οι επτά τραυματίστηκαν.

Στο μεταξύ, πλήθος κόσμου προσέτρεξε για να δώσει αίμα μετά την έκκληση που έγινε το πρωί με τον αρχίατρο του “κρατικού” νοσοκομείου να ανακοινώνει ότι οι ανάγκες έχουν καλυφθεί και να ευχαριστεί για την ανταπόκριση.

Καμία επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχει ακόμα βγάλει η “αστυνομία” στα κατεχόμενα ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τ/κ ιστοσελίδες σημειώνεται ότι η κατάσταση του εν λόγω δρόμου είναι πολύ κακός και λόγω του λατομείου που υπάρχει εκεί.

Πηγή: 24news

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση