ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Μια αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη για τους Λεμεσιανούς

Τι δηλώνει στην «Κ» ο Δήμαρχος της πόλης

Κάθε χρόνο, ανήμερα Τσικνοπέμπτης, η Λεμεσός «ζωντάνευε» με γέλια, τραγούδια και το παραδοσιακό ψήσιμο στους δρόμους. Το κέφι των Λεμεσιανών, πλημμύριζε κάθε γωνιά της πόλης και οι εορτασμοί ξεκινούσαν από νωρίς το πρωί και διαρκούσαν μέχρι τελικής πτώσεως. Το έναυσμα για τις Αποκριές δεν θα είναι πλέον το ίδιο. Φέτος, όλα είναι διαφορετικά. Η πανδημία που έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια της, δεν επιτρέπει το ξεφάντωμα που συνήθιζαν και ξέρουν πολύ καλά να «υπηρετούν» οι Λεμεσιανοί.

Υπό το άγρυπνο μάτι της Αστυνομίας, ακόμη και μελών της Εθνικής Φρουράς που επιστρατεύθηκαν για τους ελέγχους με στόχο την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ, η Λεμεσός θα χρειαστεί να αναβάλει (τουλάχιστον για φέτος), τους συνήθεις εορτασμούς.

Ακόμη και στα σχολεία της πόλης, η Τσικνοπέμπτη δεν θα εορταστεί όπως είθισται. Οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες από τους αρμοδίους. 

Οι παραγγελίες έφταναν τις 2000 άλλες χρονιές 

Ο Τόλης Οδυσσέως, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, «Η Γεύση», αναφέρει στην «Κ» ότι μια τέτοια ημέρα οι παραγγελίες από τα σχολεία έφθαναν ακόμη και τις 1000 μερίδες φαγητού. Ωστόσο, μία ημέρα πριν την Τσικνοπέμπτη, δεν υπάρχουν παραγγελίες. «Ο κόσμος είναι μαζεμένος. Πιστεύω ότι οι πλείστοι δεν ξέρουν τι ακριβώς θα κάνουν. Υπό κανονικές περιστάσεις το εστιατόριο ήταν κλειστό από κρατήσεις 15 ημέρες πριν την Τσικνοπέμπτη, ενώ οι παραγγελίες έφθαναν ακόμα και τις 2000 τη συγκεκριμένη ημέρα».

Από την Σαριπόλου στο σπίτι 

Συνομιλώντας με Λεμεσιανούς το αίσθημα της απογοήτευσης που νιώθουν οι δημότες της πόλης είναι εμφανές. Με τα εστιατόρια κλειστά και τα περιοριστικά μέτρα για συναθροίσεις, η διασκέδαση θα περιοριστεί στα σπίτια με τον αριθμό των ατόμων να περιορίζεται βάση των διαταγμάτων.«Ανήμερα Τσικνοπέμπτης θα βρισκόμασταν στην Σαριπόλου και θα διασκεδάζαμε με τους φίλους μας. Τώρα, θα περιοριστούμε στο σπίτι» αναφέρει στην «Κ», η Ξένια Χ. που δηλώνει απογοητευμένη αλλά και κουρασμένη από τα μέτρα τα οποία βρίσκονται σε ισχύ λόγω της πανδημίας.

Δήμαρχος: Θα γιορτάσουμε χωρίς να παραβιάζουμε τους κανόνες

Σε δηλώσεις του στην «Κ», ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι Λεμεσιανοί θα τηρήσουν τα μέτρα προστασίας αλλά και τα διατάγματα. «Θα περάσουμε φέτος μια διαφορετική Τσικνοπέμπτη, διότι πρέπει να είναι διαφορετική. Δεν πρέπει να αφήσουμε τη διάθεση αλλά και την ανάγκη μας να ψυχαγωγηθούμε να ξεφύγει από τα επιτρεπτά πλαίσια. Θα γιορτάσουμε με υπευθυνότητα χωρίς να παραβιάζουμε τους κανόνες», τόνισε ο Δήμαρχος της πόλης. Ο κ. Νικολαϊδης θα περάσει την Τσικνοπέμπτη σε στενό οικογενειακό περιβάλλον. 

Σε ότι αφορά στις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Λεμεσού, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι κινούνται στο πνεύμα των περιοριστικών μέτρων γι' αυτό θα γίνουν διαδικτυακά.

Στο μεταξύ, στους δρόμους της πόλης θα περιφέρεται το άρμα με τον περσινό Βασιλιά «Λεμέσιο» στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας. 

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρόγραμμα, ο Βασιλιάς θα περιφέρεται σε κύριους δρόμους της Λεμεσού, από τις 16:00 μέχρι τις 18:00, την Τσικνοπέμπτη 4 Μαρτίου, το Σάββατο 6 Μαρτίου και την Κυριακή 14 Μαρτίου.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X