ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Μια ανάσα πριν από τους 270 εκλέκτορες

Κοντά στη νίκη ο Joe Biden

Του Νικόλα Βωνιάτη

 Έχοντας συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 253 εκλεκτορικές ψήφους (264 αν υπολογίσουμε και την Αριζόνα στην οποία φαίνεται ότι θα επικρατήσει), ο πρώην Αντιπρόεδρος και υποψήφιος των Δημοκρατικών, Joe Biden, βρίσκεται μια ανάσα πριν από το όριο των 270 εκλεκτόρων που απαιτούνται για την εκλογή του.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος Donald Trump, με 213 εκλεκτορικές ψήφους, χρειάζεται να κερδίσει σε όλες τις πολιτείες που έχουν απομείνει, για να παραμείνει στο Οβάλ Γραφείο.

Στην Τζόρτζια, με 99% του συνολικού αριθμού των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, ο Biden έχει μειώσει τη διαφορά από τον Trump, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να προηγείται με μόλις 0.26% (στις 22:00 ώρα Κύπρου).

Στην Νεβάδα ο Joe Biden, στο 76% της καταμέτρησης, έχει ελαφρό προβάδισμά επί του Donald Trump, με τον Δημοκρατικό να προηγείται με σχεδόν μια ποσοστιαία μονάδα (49.5% - 48.5).

Στην Πενσυλβάνια, με 88% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί και την καταμέτρηση στην πόλη της Φιλαδέλφειας να έχει επανεκκινήσει, ο Πρόεδρος Trump βρίσκεται μπροστά με διαφορά σχεδόν 2 μονάδων (50.3% - 48.6%).

Απορρίφθηκε η προσφυγή του επιτελείου Trump σε Τζόρτζια και Μίσιγκαν

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου, έχει κινήσει νομικές διαδικασίες προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση σε Πενσιλβάνια, Ουισκόνσιν, Τζόρτζια και Μίσιγκαν, την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές των δύο υποψηφίων να βρίσκονται στους δρόμους.

Το αίτημα που αφορούσε την πολιτεία του Μίσιγκαν, έχει απορριφθεί βάση δικαστικής απόφασης, ενώ στην Τζόρτζια, δικαστής απέρριψε το επιχείρημα της προεκλογικής εκστρατείας Trump, ότι δεκάδες καθυστερημένες ψήφοι συγχωνεύτηκαν με τις έγκυρες, μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS