ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Μια αστροναύτης μας δίνει συμβουλές για την απομόνωση

«Η απομόνωση είναι στην πραγματικότητα πολύ εφικτή»

Ποιος μπορεί να γνωρίζει καλύτερα τι πάει να πει απομόνωση από έναν αστροναύτη;

Η 60χρονη Peggy Whitson είναι η πρώτη αστροναύτης που διοίκησε Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (Internanional Space Station) και αποφάσισε να μοιραστεί συμβουλές μαζί μας.

Το 2017 πέρασε 665 ημέρες στο διάστημα, περισσότερες από κάθε άλλο αστροναύτη.

«Η απομόνωση είναι στην πραγματικότητα πολύ εφικτή αλλά είναι σημαντικό να έχεις την ικανότητα να μπορείς να αλληλοεπιδράς σωστά με τους ανθρώπους που μένεις μαζί, ζεις μαζί» δήλωσε στην εκπομπή This Morning του CBS.

Όπως ανέφερε είναι μεγάλη πρόκληση για να δουλεύεις από το σπίτι, να είσαι γονιός στο σπίτι και να ανήκεις σε οικογένεια όταν βρίσκεσαι σε καραντίνα.

 
 
 
 

«Αυτό όμως είναι ακριβώς ότι κάναμε εμείς στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το πλήρωμα διαστήματος έγινε η οικογένειά μας στην τροχεία και δεν είχαμε απλά να δουλέψουμε μαζί τους όλη τη μέρα αλλά δεν μπορούσαμε και να γυρίσουμε σπίτι το βράδυ. Μέναμε εκεί στο διάστημα και έπρεπε να έχουμε και διάδραση. Εκπαιδεύουμε τους αστροναύτες μας να βελτιώσουν αυτές τις δεξιότητες γιατί θέλουμε όλοι να συνυπάρχουν καλά μεταξύ τους στον διαστημικό σταθμό… Δεν διαλέγεις την ομάδα σου, απλά πας εκεί πάνω και πρέπει να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς σε όποια συνθήκη.»

Και μιλάμε για το διάστημα που οι συνθήκες είναι πολύ πιο δύσκολες από αυτές που ζούμε εμείς στο σπίτι. Όπως είπε και η ίδια χαρακτηριστικά η ζωή του ενός εξαρτάται από τον άλλο.

Το κλειδί είναι η επικοινωνία όπως αναφέρει για να λειτουργήσει μια ομάδα.

Μπορεί η αστροναύτες να παραμένουν θετικοί νιώθοντας ότι προσφέρουν στην ανθρωπότητα την γνώση όμως και εμείς σε αυτή την περίπτωση μένοντας στο σπίτι σώζουμε ζωές.

 
 
 
 

«Ο Covid-19 μας δίνει έναν υψηλότερο σκοπό ακριβώς όπως και το διάστημα γιατί σώζουμε ζωές όσο είμαστε σε καραντίνα… Είναι σημαντικό να καταλάβετε αυτό το μεγαλύτερο σκοπό και να τον αποδεχτείτε για να σας δώσεις λόγο και λογική στο να συνεχίσετε να παλεύετε με την κατάσταση.»

Αν βαριέστε η Whitson συμβουλεύει να κάνουμε όσα θέλαμε να κάνουμε «θα έκανα την επιπλέον δουλειά που σκεφτόμουν να κάνω.. Τι θα έκανα αν είχα περισσότερο χρόνο; Θα διάβαζα; Θα έγραφα ποίημα ή θα ασχολούμουν με την Τέχνη; Ποιο είναι αυτό το πράγμα που υπάρχει καιρό στο πίσω μέρος του μυαλού σου;»

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να κάνεις όσα ήθελες…

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X