ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Μόνος του σε κελί ο Δημήτρης Λιγνάδης: Το βιβλίο που διαβάζει και τα τηλεφωνήματα που έκανε

Τι λένε οι αστυνομικοί για τη συμπεριφορά του Δημήτρη Λιγνάδη - Τι απαντά ο ίδιος στους δικούς του ανθρώπους για όσα κατηγορείται

Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκε εκ νέου, μετά την παρουσία του στην 19η ανακρίτρια, το πρωί της Κυριακής, ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Μετά την προθεσμία που πήρε για να απολογηθεί την Τετάρτη, ο σκηνοθέτης που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, κρατείται σε κελί στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ. Μάλιστα για λόγους ασφαλείας είναι μόνος του, καθώς υπήρχε αυτή η δυνατότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί του έχει φέρει ένα σακίδιο πλάτης με προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και ένα βιβλίο, το μυθιστόρημα "Ο Μάγος", του Τζον Φόουλς.
Έχει ζητήσει και έχει κάνει τρία τηλεφωνήματα, ενώ οι αστυνομικοί που συναναστρέφονται μαζί του αναφέρουν ότι είναι ήρεμος, ψύχραιμος και συνεργάσιμος. Επίσης, έχει ζητήσει και έχει κάνει τρία τηλεφωνήματα από το καρτοτηλέφωνο στα κρατητήρια.

Το βράδυ της Κυριακής τον επισκέφτηκε και ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας, με τον οποίο συζήτησαν για το κατηγορητήριο και τη γραμμή υπεράσπισης που θα ακολουθήσουν. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα δει και φωτογραφίες των φερόμενων ως θυμάτων προκειμένου να πει αν τους αναγνωρίζει.

Ο γνωστός σκηνοθέτης ακόμα και τώρα μετά τη σύλληψη, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, λέει στους δικούς του ανθρώπους πως δεν γνωρίζει τίποτα για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Καρέ - καρέ η μεταγωγή και η αποχώρηση από την Ευελπίδων
Χωρίς να βγάλει λέξη μετήχθη και αποχώρησε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Δημήτρης Λιγνάδης, που παρουσιάστηκε ενώπιον της 19ης ανακρίτριας, μετά τη σύλληψή του με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Ο γνωστός σκηνοθέτης οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο λίγο πριν τις 10 το πρωί συνοδευόμενος από τρεις αστυνομικούς με πολιτικά και φορώντας χειροπέδες καθώς από χθες το βράδυ τελεί υπό κράτηση μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του.
Η διαδικασία ενώπιον των δικαστικών αρχών πλέον εκκίνησε για τον Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος αφού απολογηθεί την Τετάρτη για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή θα αναμένει την απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα που θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πράξεων και δράσης αν θα οδηγηθεί ή όχι στην φυλακή ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Δεν έβγαλε λέξη
Τόσο κατά τη μεταγωγή του όσο και κατά την αποχώρησή του από το κτίριο της Ευελπίδων, για να επιστρέψει στη ΓΑΔΑ, ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είπε κουβέντα για όσα κατηγορείται.

Φορώντας μαύρη μάσκα και σκουρόχρωμο σκούφο και έχοντας το κεφάλι σκυμμένο, δεν έδωσε καμία απάντηση στους δημοσιογράφους και τις κάμερες που βρέθηκαν στο σημείο. Αφού έλαβε την προσθεσμία για την απολογία, αποχώρησε... ασκεπής και με σκυμμένο κεφάλι στο άσπρο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στη ΓΑΔΑ, συνοδεία αστυνομικών.

Από τι θα κριθεί η προφυλάκισή του
Δύο είναι οι κρίσιμοι παράγοντες που, όπως γίνεται σε κάθε υπόθεση, θα ζυγίσουν οι εισαγγελικές αρχές ώστε να αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή μη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου: Αφενός, αν είναι ύποπτος φυγής και αφετέρου αν είναι επικίνδυνος για άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ως προς το πρώτο, ο κ. Λιγνάδης φρόντισε να βελτιώσει τη θέση του, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση των αρχών, πριν ακόμη μάλιστα εκδοθεί το ένταλμα σύλληψής του.

Ειδικότερα, μετά την γνωστοποίηση για την έκδοση του εντάλματος, ο Δημήτρης Λιγνάδης παρουσιάστηκε αυτοβούλως μαζί με τον συνήγορό του, λίγο πριν από τις 19.00 στην Ασφάλεια Αττικής, όπου και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη.

Σημειώνεται ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του του Εθνικού Θεάτρου, είχε μεταβεί στην Ασφάλεια και νωρίτερα, προκειμένου να ενημερωθεί αν είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του, αλλά αμέσως μετά, αφού τον ενημέρωσαν ότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν εκδοθεί κάποια διωκτικά έγγραφα, αποχώρησε δηλώνοντας ότι ήταν στην διάθεση των αρχών.

Πόσα χρόνια φυλάκισης αντιμετωπίζει αν κριθεί ένοχος
Για τις ποινές τις οποίες αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης, εφόσον κριθεί ένοχος για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, μίλησε χθες στο MEGA ο ποινικολόγος Γιάννης Βλάχος.
Όπως είπε, ο βιασμός κατά συρροή είναι κακούργημα και η ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη για κάθε πράξη. Παράλληλα, όπως είπε, στο πλαίσιο της κακουργηματικής πράξης κυμαίνεται από πέντε έως δέκα χρόνια φυλάκιση.

Ο ίδιος είπε πως αυτή τη στιγμή στοιχειοθετούνται κι άλλα αδικήματα, τα οποία μπορεί να ανεβάσουν την τελική ποινή φυλάκισης, εφόσον πάντα κριθεί ένοχος από τη Δικαιοσύνη.

Πηγή: thetoc.gr

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X