ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Μοντάζ η φωτογραφία με τις χελώνες στο Anassa

Σάλος έχει δημιουργηθεί από χθες μετά την καταγγελία για εργασίες με μπουλντόζες που γίνονται σε περιοχή ΝATURA όπου αναπαράγονται χελώνες καρέτα - καρέτα.

Οι μπουλντόζες είχαν μπει στην παραλία του Άνασσα με σκοπό να προετοιμάσουν την περιοχή για γάμο προκαλώντας την έντονη αντίδραση πολιτών που ανάρτησαν υλικό στο διαδίκτυο.

Σε δηλώσεις του στο 24news ο Κοινοτάρχης του Νέου Χωριού, Ανδρέας Χριστοδούλου, ανέφερε ότι δόθηκε μεγάλη έκταση στο θέμα, περισσότερη τουλάχιστον από αυτή που θα έπρεπε.

Ο ίδιος αναγνωρίζει ωστόσο ότι έγινε παραβίαση των αυστηρών όρων που είχαν τεθεί, για τη διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης.
Όπως ανέφερε, του είχε σταλεί επιστολή από το ξενοδοχείο στο οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, την οποία και προώθησε στην Έπαρχο Πάφου από όπου και δόθηκε το πράσινο φως ωστόσο υπό όρους.

Ο κοινοτάρχης, είπε πως οι μπουλντόζες δεν επηρέασαν τις χελώνες, καθώς έκαναν εργασίες αρκετά μακριά από αυτές, ενώ άφησε αιχμές και για την αυθεντικότητα φωτογραφίας που απεικονίζει χελωνάκια κοντά στις μπουλντόζες.

Από την πλευρά της η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου, τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Τμήμα Περιβάλλοντος και με τον Υπουργό Γεωργίας για το θέμα της εκδήλωσης.

Η κ. Λάμπρου, όπως ανέφερε, βρίσκονταν για υπηρεσιακούς σκοπούς στη Λευκωσία, ειδοποιήθηκε από συναδέρφους της και από το Τμήμα Περιβάλλοντος ότι όπως διαπιστώθηκε οι διοργανωτές χρησιμοποίησαν μηχάνημα για διαμόρφωση της άμμου.

Κατόπιν τούτου, συνέχισε, άμεσα ανακλήθηκε η άδεια, ενώ ακτοφύλακες της Επαρχιακής Διοίκησης βρίσκονταν στο μέρος μέχρι αργά το βράδυ.

Σήμερα, είπε η κ. Λάμπρου, λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης με εκπροσώπους του Τμήματος Περιβάλλοντος βρίσκονταν στο μέρος το πρωί και με τη συνδρομή μελών του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς τερμάτισαν κάθε εργασία που αφορούσε την ξύλινη εξέδρα.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Περδίκης, Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, που πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας σήμερα στο χώρο, και ερωτηθείς κατά πόσο τον ανησυχούν τέτοιου είδους φαινόμενα, ανέφερε πως τέτοιες καταστάσεις τον ανησυχούν τα μάλα γιατί οι κρατικές αρχές λειτουργούν με τρόπο πολύ «φθηνό τρόπο».

Σ’ αρκετές περιπτώσεις συνέχισε, βάζουν στην άκρη την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία του δημόσιου πλούτου «για να εξυπηρετήσουν οποιοδήποτε μεγαλόσχημο».

Δυστυχώς, συνέχισε, «εντυπωσιάζονται οι αρχές από τα μεγάλα σχήματα» και τις κάλεσε να είναι πολύ πιο αυστηρές στην εφαρμογή του Νόμου.

Αιχμές ότι δόθηκε στο επεισόδιο μεγαλύτερη έκταση απ’ όση θα έπρεπε, άφησε ο κοινοτάρχης Νέου Χωρίου Ανδρέας Χριστοδούλου, αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπήρξε παραβίαση των όρων της άδειας που είχε δοθεί, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς.

Κληθείς να σχολιάσει τα συμβάντα στην παραλία του Άνασσα, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως «κάποιοι για τους δικούς τους λόγους και προκατειλημμένα θέλουν να δημιουργούν προβλήματα στην περιοχή».

Ο κ. Παπαχριστοφή κάλεσε τους Οικολόγους «να σταματήσουν να προκαλούν την τοπική κοινωνία».

Σε ολόκληρη την Κύπρο, συνέχισε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, δίδονται άδειες στην παραλία ώστε να γίνονται κάποιου είδους εκδηλώσεις. Οφείλουν, είπε, και στη δική μας περίπτωση, εφόσον έχει δοθεί άδεια, να επιτρέψουν τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Οι ευαισθησίες τους, πρόσθεσε, «δεν πρέπει να αναδεικνύονται μόνο στην δική μας περιοχή, φέρνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα».

Κληθείσα από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τα επεισόδια, η Διεύθυνση του ξενοδοχείου Άνασσα ανέφερε πως το ξενοδοχείο λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον χωρίς ποτέ να έχουν δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου πελάτης διοργανώνει γαμήλια εκδήλωση στο ξενοδοχείο, λήφθηκε άδεια από την κοινοτική αρχή και ακολούθως από τον τόπο όπου είναι τοποθετημένες οι ξαπλώστρες στην παραλία αφαιρέθηκαν, έγινε ισοπέδωση της άμμου ώστε να δημιουργηθεί ένα λυόμενο επίπεδο. Στη συνέχεια, ανέφερε, τοποθετήθηκε μια λυόμενη εξέδρα όπου θα βρίσκονταν οι πελάτες.

Πρόσθεσε πως καμία χελώνα δεν έχει τεθεί σε κίνδυνο και οι φωλιές των χελωνών βρίσκονται πολύ μακριά από το χώρο.

Η Διεύθυνση ανέφερε πως «σαν Κύπρος, που επιζητούμε την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, ο ποιοτικός τουρισμός θέλει να κάνει και εκδηλώσεις», προσθέτοντας πως οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται προσεκτικά και δεν δημιουργούν προβλήματα.

Είναι λάθος να δημιουργείται η εντύπωση πως η Κύπρος είναι αρνητική σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, κατέληξε.

πηγή: 24sports.com.cy

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση