ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

newsroom must

Η νέα συνέντευξή της και όλα όσα είπε.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις πέρασε η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, με αφορμή την γραμμή υπεράσπισης που ακολουθεί απέναντι στον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Γιώργο Κιμούλη, μετά και την έξαρση του κινήματος #metoo στην Ελλάδα.

Στην πρώτη της συνέντευξη λοιπόν μετά και την θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις της για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ξαναχτυπά, μέσα από το περιοδικό «You».

Αρχικά θέλοντας να ξεκαθαρίσει την θέση της είπε «Ας ξεκαθαρίσω πρώτη φορά και τελευταία τη θέση μου... Ποιανού τη σημαία; Στη σημαία της αδικίας σηκώνω εγώ σήμερα το χέρι μου, γιατί είναι αδικία -και είμαι εναντίον- να γίνονται τηλεδίκες και δικαστήρια μέσω του διαδικτύου. Αν αυτήν τη στιγμή είμαι μόνη μου έναντι χιλιάδων ανθρώπων που σέβομαι την άποψή τους εγώ λέω το εξής: Αφήστε να πάνε τα πράγματα στη δικαιοσύνη, μην τη φιμώνουμε και μην την επηρεάζουμε».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vana Barba (@vanabarba_official)

Ενώ συνέχισε λέγοντας, «Και είμαι η πρώτη που σηκώνει ξανά το χέρι ενάντια στους συναδέλφους μου που θυμώνουν μαζί μου, πάμπολλοι είναι αυτοί που λένε "έλα τώρα δεν υποστηρίζεις τους νέους ηθοποιούς”... Τους υποστηρίζω, όπως υποστηρίζω και τους μεγάλους ηθοποιούς, που πολλά χρόνια τώρα έχουν δώσει την ψυχή τους, μας έχουν ταξιδέψει με το μεγάλο τους ταλέντο και ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα καταρρέουν τα πάντα χωρίς να έχουν φτάσει στα δικαστήρια. Εγώ γι' αυτό φωνάζω και λέω μήπως αύριο είμαι εγώ το επόμενο θύμα, μήπως κι εσύ θα είσαι το ίδιο; Δικάζουμε κάποιον και τον αποκαλούμε "δολοφόνο”, ας το κάνει το δικαστήριο και όχι το διαδίκτυο. Αυτή είναι η δική μου ένσταση κι αν μη τι άλλο θέλει πολύ θάρρος να σηκώνεις το ανάστημά σου και να μη σου μιλάει το μισό ελληνικό θέατρο, αλλά εγώ έχω μάθει να πολεμάω και να αγωνίζομαι για το δίκιο, όχι μόνο του αδύναμου αλλά και του δυνατού».

Καταλήγοντας, σε ερώτηση αναφορικά με την υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη, η ίδια απάντησε για το εάν έχει μιλήσει μαζί του, λέγοντας «Πήρα εγώ η ίδια τηλέφωνο τον Πέτρο και μιλήσαμε και μου είπε κάποια πράγματα. Υπερασπίζομαι με θέρμη ψυχής και τον Φιλιππίδη και τον Κιμούλη και θα υπερασπιστώ οποιονδήποτε αύριο πιθανόν ακούσει κάτι άσχημο να λέγεται γι' αυτόν. Εγώ δεν είπα να μην πάει να δικαστεί. Είπα εγώ να αφήσετε μικρά ή μεγάλα ονόματα χωρίς να πάνε στα δικαστήρια; Γιατί μου προσάπτουν ένα σωρό βλακείες; Δεν κατάλαβα... Και ρωτώ "μήπως μέσα από όλο αυτό υπάρχει ένα ταξικό bullying; Μήπως πρέπει σώνει και ντε να την πληρώσουν αυτοί που δούλευαν χρόνια και είχαν εξουσία; Μήπως παίζει κι αυτό ασυνείδητα;»

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ