ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

«Ναι» στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για παιδιά 5-11 ετών

Αν εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, τότε περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά θα είναι επιλέξιμα για να εμβολιαστούν στις ΗΠΑ

Υπέρ της έγκρισης χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, ψήφισε την Τρίτη μια επιτροπή ειδικών συμβούλων του αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA).

Όπως τονίζεται, οι συστάσεις αυτής της επιτροπής είναι μόνο γνωμοδοτικές, αλλά είναι σπάνιο να μην γίνονται αποδεκτές από τον FDA.

Αν εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, τότε περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά θα είναι επιλέξιμα για να εμβολιαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σημειώνεται πως στις 2 και 3 Νοεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει επί του θέματος η επιτροπή ειδικών των Κέντρων Πρόληψης και Καταπολέμησης των Ασθενειών (CDC), με τη σύσταση της Αρχής να αναμένεται πολύ σύντομα έπειτα από την ημερομηνία αυτή.

Αποτελεσματικότητα σχεδόν 91%

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είχε αποτελεσματικότητα 90,7% έναντι συμπτωματικής λοίμωξης από κορωνοϊό, όπως έδειξε κλινική μελέτη του σε παιδιά πέντε έως 11 ετών, η οποία ήταν ελεγχόμενη με εικονικό εμβόλιο (πλασίμπο), σύμφωνα με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία.

Λεπτομέρειες της μελέτης της Pfizer δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και σύμφωνα με αυτές η δοκιμή αφορούσε 2.268 παιδιά στην ομάδα 5 έως 11 που έλαβαν δύο εμβόλια με διαφορά τριών εβδομάδων είτε με εικονικό φάρμακο είτε με εμβόλιο χαμηλής δόσης. Κάθε δόση ήταν το ένα τρίτο της ποσότητας που χορηγείται σε εφήβους και ενήλικες.
Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι το εμβόλιο χαμηλής δόσης ήταν σχεδόν 91% αποτελεσματικό. Δεν αναφέρθηκε σοβαρή λοίμωξη σε κανένα από τα παιδιά, αλλά τα εμβολιασμένα παιδιά είχαν πολύ πιο ήπια συμπτώματα από τα ανεμβολίαστα.

Επιπλέον, τα μικρά παιδιά ανέπτυξαν επίπεδα αντισωμάτων που καταπολεμούν τον κορωνοϊό εξίσου ισχυρά με τους εφήβους και τους ενήλικες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση