ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούσαν στην Κύπρο κατά την διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου (30/1) με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές. Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα ενώ αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

*Φωτογραφία από «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ»

Κλειστοί και επικίνδυνοι δρόμοι

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία με ανακοινώσείς της ενημερώνει το κοινό για κλειστούς και επικίνδυνους δρόμους. 

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου - Τροόδους), καθώς και ο δρόμος Πλατρών – Τροοδίτισσας, είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα λόγω κατολισθήσεων πετρών και όγκων χώματος.

Στο δρόμο Λεμεσού – Πλατρών παρά το γεφύρι της Άλασσας, με κατεύθυνση τη Λεμεσό, η μία λωρίδα είναι κλειστή λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος.

Επίσης, κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών, έχουν παρατηρηθεί στους πιο κάτω δρόμους:

Ορκόντα – Πύργου

Ορκόντα – Κάμπου

Κάμπου – Κύκκου

Κύκκου – Σταυρού της Ψώκας

Κύκκου – Πεδουλά

Πεδουλά – Ορκόντα

Γουρίου - Μαχαιρά

Λαζανιά - Μαχαιρά

Να σημειωθεί, ότι και σε αρκετούς άλλους δρόμους του ορεινού οδικού δικτύου, υπάρχουν πέτρες και χώματα από κατολισθήσεις.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας τους αναμμένα.

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά αναμένεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και αργότερα, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης και τοπικά στα προσήνεμα κυματώδης, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα βόρεια και τα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση