ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Νίκαια: Στους 84 αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από την επίθεση

Νέα πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Γαλλία. Ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί στη Νίκαια για να παρακολουθήσει τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την Ημέρα της Βαστίλης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 84 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πάνω από 100 να τραυματιστούν. Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης και την αστυνομία, ο δράστης ήταν γνωστός για εγκλήματα ποινικού δικαίου.

Πηγές των Παρισίων αλλά και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο κάνουν ήδη λόγο για κτύπημα που συνδέεται με την τρομοκρατία ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ανάληψη ευθύνης από το ISIS.

To χρονικό

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, σε μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και στους ντόπιους. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για σφαγή και σκηνές χάους ενώ το φορτηγό παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του από δέντρα μέχρι και πασσάλους. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες την τρελή πορεία του φορτηγού διαδέχτηκαν πυροβολισμοί μεταξύ των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και αστυνομικών. Οπως αναφέρει η εφημερίδα Independent ο ένας άνδρας έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας ενώ ο συνεργός του διέφυγε. Μάλιστα αξιωματούχοι κάνουν λόγο για όπλα και χειροβομβίδες που βρέθηκαν στο εσωτερικό του φορτηγού.

Μέσα στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ανακαλύφθηκαν έγγραφα ταυτότητας με το όνομα ενός 31 ετών Γαλλοτυνήσιου κατοίκου Νίκαιας, δήλωσε σήμερα μια πηγή προσκείμενη στη γαλλική αστυνομία.

Η νομαρχία συμβούλευσε τους κατοίκους της Νίκαιας να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και η αστυνομία απέκλεισε μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον τόπο της τραγωδίας.

Η έρευνα για την επίθεση ανατέθηκε σε δικαστικούς ειδικευμένους σε υποθέσεις τρομοκρατίας, μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ επικαλούμενα εισαγγελικές πηγές. Πηγή: Kathimerini.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση