ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Αποκλειστικό: Πότε θα ξυριστεί ο πρόεδρος;

Ο λόγος είναι η παγκόσμια φιλανθρωπική κίνηση που αλλάζει το πρόσωπο της ανδρικής υγείας.

Μαρία Καραμάνου

Μετά από σχεδόν 2 μήνες μάθαμε επιτέλους το πότε αλλά και το γιατί θα ξυρίσει ο Πρόεδρος το μούσι του, και όχι δεν είναι επειδή του το είπαμε εμείς ή επειδή το ψηφίσατε εσείς. Το viral ερώτημα του καλοκαιριού έχει επιτέλους την απάντηση του.

Σύμφωνα με τις πηγές του must online, φαίνεται πως ο Πρόεδρος αποφάσισε επιτέλους να αποχωριστεί το μούσι του για έναν πολύ λόγο και σκοπό και αυτό θα γίνει τον μήνα Νοέμβριο. Συγκεκριμένα για το κίνημα Movember και την εκστρατεία με το μουστάκι. Τώρα ξέρουμε ότι δεν τον επηρέασε ο καιρός, ούτε η δημόσια πίεση, αλλά η ευγενική πρωτοβουλία του να στηρίξει την ανδρική υγεία. 

Η φιλανθρωπική πρωτοβουλία για το Movember ξεκίνησε στην Αυστραλία το 2003, όταν μια ανδροπαρέα ήθελε να επαναφέρει το παλιό στυλ των ανδρών με μουστάκι και μάλιστα για καλό σκοπό. Έτσι, ένωσαν τις λέξεις Mo-ustach και Mo-vember και ονόμασαν την κίνηση αυτή Movember. 

Photo By @movembercyprus On Instagram

Τι είναι το κίνημα Movember:

Οι άνδρες,αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, αντιμετωπίζουν καθημερινά τον καρκίνο ενώ πεθαίνουν κατά μέσο όρο πέντε χρόνια νωρίτερα από τις γυναίκες. Τα κρούσματα καρκίνου του προστάτη και των όρχεων αυξάνονται ραγδαία όσο περνάνε τα χρόνια και το αντίκτυπο στη ψυχική τους υγεία έχει ως αποτέλεσμα μισό εκατομμύριο άντρες να οδηγούνται στην αυτοκτονία. Ένας κάθε λεπτό.

Το Movember, ως ανεξάρτητη παγκόσμια φιλανθρωπική κίνηση, υποστηρίζει προγράμματα για την υγεία του προστάτη, των όρχεων αλλά και την ψυχική υγεία των ασθενών. Με την καθοδήγηση του Movember Foundation, επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού βοηθώντας τους άνδρες να παραμείνουν ψυχικά υγιείς.

Photo By @movembercyprus On Instagram

Με πρωτοβουλία του Round Table Κύπρου και τη συμβολή του Round Table 1 Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Movember International και με την υποστήριξη της μπύρας ΚΕΟ, το 2013 θεσμοθετήθηκε η φιλανθρωπική εκστρατεία στην Κύπρο. Αποστολή του Movember Cyprus είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, η συλλογή χρημάτων και η στήριξη των φορέων που βοηθούν την καταπολέμηση του ανδρικού καρκίνου, όπως το Movember Foundation.  Σε αυτή την εκστρατεία, οι άντρες καλούνται να αφήσουν το μουστάκι τους κατά τη διάρκεια όλου του μήνα. 

Photo By @movembercyprus On Instagram

Πως μπορείς να βοηθήσεις:

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να φτιάξετε προφίλ στη σελίδα του Movember Cyprus και να ενταχθείτε και εσείς στην ομάδα του κινήματος προσκαλώντας παράλληλα και φίλους σας. Μπορεί ο καθένας να κάνει τη δική του οικονομική εισφορά ή να αγοράσει τα συλλεκτικά αναμνηστικά του κινήματος που βρίσκονται στο ειδικά διαμορφωμένο e-shop της σελίδας «Movember Cyprus».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS