ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Νοέμβριος: Μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Προληπτική Παιδιατρική

«Με γνώμονα το παιδί, για ένα καλύτερο αύριο», το slogan της καμπάνιας του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Νοέμβριος θα είναι αφιερωμένος στην Προληπτική Παιδιατρική, μέσα από τις δράσεις και την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου».

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, οι φετινές εκδηλώσεις αναμένεται να είναι ακόμη πιο διαδραστικές. Στόχος του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής είναι η ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και η στήριξη που πρέπει να απολαμβάνουν οι νέοι γονείς ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στα νεογνά τους. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Σύνδεσμος Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου».

«Φέτος, εκτός από τα τρία γνωστά ανιχνευτικά προγράμματα που προσφέρονται από το Κέντρο δωρεάν σε όλες τις εγκύους και σε όλα τα νεογνά, η προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης επεκτείνεται και σε άλλες παθήσεις στις οποίες η πρόληψη διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Εν μέσω
πανδημίας, η προσφορά μας στην κοινωνία αποκτά ακόμη μεγαλύτερο νόημα και βαρύτητα. Το Κέντρο αποτελεί σταθερό πυλώνα προσφοράς και βοήθειας στην κυπριακή κοινωνία», τόνισε από την πλευρά του ο Δρ. Αργύρης Αργυρίου, Πρόεδρος του ΚΠΠ, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

«Η πρόληψη είναι πιο σημαντική από τη θεραπεία. Είναι αποτελεσματικότερη και μπορεί παράλληλα να μεταφέρει κεφάλαιο, ανθρώπινο και οικονομικό, σε άλλους πιο σημαντικούς πυλώνες. Μέσα από τον Μήνα Προληπτικής Παιδιατρικής θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι ως πολιτεία αντιμετωπίζουμε την πρόληψη ως τον θεμέλιο λίθο ενός συστήματος πρόληψης. Το ΚΠΠ είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα για το πώς η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να σταθεί αρωγός της πολιτείας», τόνισε από την πλευρά της η Φωτεινή Τσιρίδου, βουλευτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου».

Αποστολή του Κέντρου είναι να προσφέρει στην κυπριακή κοινωνία υψηλής ποιότητας ανιχνευτικά προγράμματα, ώστε τα παιδιά να έχουν όσο το δυνατό καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή τους. Συγκεκριμένα, το Κέντρο παρέχει αφιλοκερδώς σε όλες τις εγκύους μητέρες και νεογνά τα εξής προγράμματα:
1. Το Πρόγραμμα Προγεννητικού Ελέγχου, που στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση χρωμοσωμικών ανωμαλιών και προσφέρεται σε όλες τις έγκυες γυναίκες στο πρώτο τρίμηνο της κύησης
2. Το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών, που στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση ανωμαλιών του μεταβολισμού στα νεογέννητα
3. Το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών, που στόχος του είναι η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση της συγγενούς βαρηκοΐας δηλαδή βαρηκοΐας που υπάρχει σε ένα νεογνό στη γέννηση του

Κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου – Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Προληπτική Παιδιατρική θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για όλους:

• Φθινοπωρινό Φεστιβάλ – Halloween Edition, Πέμπτη 28 μέχρι Κυριακή 31 Οκτωβρίου στο Δασικό Πάρκο Λεμεσού
• 03 Olympus Man Triathlon Σάββατο, 6 Νοεμβρίου Μπάνια Πάφος – Πλατεία Τροόδους
• Ημερίδα Παιδιατρική Πρόληψης, Σάββατο 13 Νοεμβρίου, ξενοδοχείο Parklane
• Stroller Walk, Σάββατο 20 Νοεμβρίου, οδός Στασικράτους Λευκωία
• Gala Dinner – Music – Art – Auctions, 24 Νοεμβρίου
• Kallas – Visconti – Zeffirelli Καλλιτεχνικό αφιέρωμα του Paolo Baiocco, Τετάρτη 24 και Παρασκευή 26 Νοεμβρίου αίθουσα Πλεύσις

Μπορούμε όλοι να στηρίξουμε το έργο του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής "Αμερίκος Αργυρίου" και να βοηθήσουμε να συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν τα ανιχνευτικά προγράμματα σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Κύπρου, κάνοντας εισφορά με κατάθεση μέσω της Τράπεζας Κύπρου (Αρ. Λογαριασμού 0343-11-037058) ή ηλεκτρονικά στην JCC PAYMENTS SYSTEMS.

Τον Νοέμβριο – Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Προληπτική Παιδιατρική στηρίζουν:
Θεσμικοί Χορηγοί: Υπουργείο Υγείας και ΟΠΑΠ Κύπρου.
Μέγας Χορηγός: Όμιλος MSJ με τα brands Frezyderm Diamond, Jointace, Nutricia, Milupa και Hipp
Χορηγοί: Alpha Mega και XM.com
Υποστηρικτές: PWC Κύπρου, Οργανισμός Salamis, Medochemie, Εύρηκα Newborn, Invel Real Estate, Psaltis, Phil Andreou, Delorbis, Frisolac, Hadjipanayis, George Petrou Ltd, Systane, Parklane Resort & Spa Hotel, So Easy Stores και Δήμος Λευκωσίας.
Χορηγοί επικοινωνίας: Love FM, «Καθημερινή», Alpha Κύπρου και ΡΙΚ
Διαδικτυακός χορηγός: MC Media.
Με τη στήριξη του Blackbook Agency
Διοργανωτής: Inspired Family Fun

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 99300256
Facebook:
https://www.facebook.com/preventativepaediatricssociety 
και
https://www.facebook.com/inspiredfamilyfun/ 

Instagram:
https://www.instagram.com/preventativepaediatricssociety/ 
και
https://www.instagram.com/inspiredfamilyfun/ 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση