ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Ο Donald Trump φεύγει, ο τραμπισμός μένει

«Το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δεν μπορεί να διαχωριστεί από τον τραμπισμό», σημείωσε ο ιστορικός Νίαλ Φέργκιουσον

Ο Donald Trump μπορεί να έχασε τις εκλογές, όπως ο τραμπισμός ήρθε για να μείνει, λένε ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν και ο γνωστός ιστορικός Νίαλ Φέργκιουσον.

«Ο Trump θα πλανάται πάνω από το κόμμα του και την αμερικανική πολιτική σκηνή», είπε ο Κρούγκμαν στο συνέδριο Abu Dhabi International Exhibition & Conference, σύμφωνα με το CNBC. «Ο τραμπισμός, ως κίνημα, είναι ανθεκτικός. Αποδεικνύεται ότι αγγίζει κάποιες βαθιά ριζωμένες δυσαρέσκειες», πρόσθεσε.

«Ο Donald Trump οδεύει προς την έξοδο με αρκετά άσχημο τρόπο, αλλά φεύγει. Ο τραμπισμόςτραμπισμός, που είναι πραγματικά η συνεισφορά του στην συντηρητική πολιτική, δεν πρόκειται να πάει πουθενά», είπε ο Φέργκιουσον στο UBS Virtual European Conference. «Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Donald Trump ακούμπησε σε μία σειρά από ζητήματα για τα οποία οι πολιτείες που βρίσκονται στην καρδιά των ΗΠΑ είχαν πολύ ισχυρή συναισθήματα και τα έχουν ακόμα. Θέλω να πω, οι φιλελεύθερες μεταναστευτικές πολιτικές, οι πολιτικές του ελεύθερου εμπορίου, η δύναμη των προοδευτικών ιδεών και οι θεσμοί της φιλελεύθερης ελίτ, από τον ακαδημαϊκό χώρο έως τα media, όλα αυτά τα ζητήματα είναι ακόμα εδώ», εξήγησε ο ιστορικός. «Και μπορεί να δει κανείς από το ύψος της υποστήριξης που ο πρόεδρος Trump και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κατάφεραν να συγκεντρώσουν εν μέσω μίας πανδημίας και μίας αρκετά σοβαρής οικονομικής κρίσης», πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δεν μπορεί να διαχωριστεί από τον Trumpισμό. Γιατί οι παλιές ιδέες του νεοσυντηρητισμού των χρόνων του Μπους, ή ο οικονομικός φιλελευθερισμός της εποχής Ρίγκαν, όταν τα πάντα ήταν για το ελεύθερο εμπόριο, για την ελεύθερη μετανάστευση, για τις ελεύθερες αγορές και τις μειώσεις των φόρων, αυτού του είδους ο συντηρητισμός απλά δεν πρόκειται να κερδίσει εκλογές», εξήγησε ο Φέργκιουσον. «Επομένως, ο τραμπισμόςτραμπισμός είναι σε μεγάλο βαθμό κοντά μας, έστω και εάν ο Donald Trump οδεύει προς την πολιτική έξοδο», συμπλήρωσε.

Πηγή: kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση