ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ο Jack Dorsey χαρίζει περίπου €1 δισεκ. για την μάχη κατά του Covid-19

Ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος επιδιώκει να συμβάλει με τον δικό του τρόπο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Μέρα με την μέρα, παρατηρούμε ολοένα και περισσότερους επώνυμους που επιδιώκουν μέσα από μεγάλες χρηματικές εισφορές να βοηθήσουν στην μάχη κατά του κορωνοϊού. Πρόσφατο παράδειγμα, ο Αμερικανός διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey ή όπως είναι γνωστός στο Twitter @Jack, ο οποίος μέσω ανακοίνωσής του γνωστοποίησε πως πρόκειται να διαθέσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια από την προσωπική περιουσία του για να χρηματοδοτήσει την έρευνα κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 43χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής του Twitter το 2006 και στη συνέχεια είχε δημιουργήσει επίσης την εταιρεία πληρωμών Square, έκανε γνωστό μέσω tweet ότι δωρίζει μετοχές της Square, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, σε ένα δικό του μη κερδοσκοπικό ταμείο, το Start Small, που θα χρηματοδοτήσει διεθνώς προσπάθειες για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19.

Να σημειώσουμε πως η περιουσία του @Jack υπολογίζεται από το Forbes σε περίπου 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και ο ίδιος ανέφερε ότι η δωρεά του αποτελεί περίπου το 28% της συνολικής αξίας του πλούτου του.

Αξίζει να πούμε πως η εν λόγω εισφορά είναι η μεγαλύτερη -με διαφορά- δωρεά που έχει γίνει παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Φυσικά υπήρξαν και άλλες μεγάλες εισφορές, όπως για παράδειγμα αυτή των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στον οργανισμό Feeding America από τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos και το ίδιο ποσό από των Bill Gates και την σύζυγό του Melinda Gates  για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού και άλλων θεραπειών. Ίδιο ποσό έχει υποσχεθεί και ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας υπολογιστών Dell, Michael S. Dell.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση