ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi μαύρο φόρεμα με μπεζ μοκασίνια και ζώνη καθρέφτη
 

O Joe Biden έχει γενέθλια και αυτά είναι όσα πρέπει να ξέρεις σίγουρα γι' αυτόν

Πώς θα περάσει τα γενέθλια του;

newsroom must

Η 20η Νοεμβρίου είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τον Joe Biden αφού γιορτάζει τα γενέθλιά του. Η φετινή όμως χρονιά φαίνεται να τον βρήκε πιο ικανοποιημένο από ποτέ, αφού κατάφερε να εκλεχθεί ως πρόεδρος της Αμερικής σε μια ιδιαίτερα δύσκολη αναμέτρηση. 

Αν και το επιτελείο του δεν ανακοίνωσε καμία ιδιαίτερη εκδήλωση για τα 78α γενέθλιά του, ξέρουμε πως ο Joe Biden - που θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου 2021- σήμερα, αντί για ρεπό, είχε συνάντηση στο προπύργιό του στην Ουάσινγκτον, στο Ντελαγουέρ, με τη Nancy Pelosi , πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τον Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Με αφορμή τα γενέθλιά του, εμείς βρήκαμε τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις γι' αυτόν.

Η πολιτική επιτυχία και η προσωπική τραγωδία: Στα 29 του καταφέρνει να κερδίσει έδρα στη Γερουσία ως Δημοκρατικός και καταγράφεται ως ένας από τους νεότερους γερουσιαστές της αμερικανικής ιστορίας.

Λίγο μετά τη νίκη του, η γυναίκα του και η ενός έτους κόρη τους,Naomi,  έχασαν την ζωή τους όταν μια νταλίκα έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους, με τους γιους του, Beau και Haunter, να επιβιώνουν από τη σύγκρουση. Ο ίδιος καταρρακωμένος δέχθηκε το βάπτισμα του πυρός στην πολιτική και ορκίστηκε στη Γερουσία δίπλα από τα κρεβατάκια των δύο γιων του στο νοσοκομείο. Ο ίδιος, έχοντας ως προτεραιότητα την οικογένειά του, λέγεται πως κάθε μέρα -για όσο καιρό νοσηλεύοντας οι γιοι του- έκανε την  τετράωρη διαδρομή από την Ουάσινγκτον στο Ντέλαγουερ ώστε να είναι κοντά τους.

Η καριέρα στη Γερουσία και η Jill:  Παρά την προσωπική του τραγωδία, η παρουσία του Biden στη Γερουσία ήταν πετυχημένη. Η συνεχής και μαχητική παρουσία του στην Ουάσινγκτον τον οδήγησε στη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών το 1988, το οποίο όμως έχασε από τον Michael Stanley Dukakis. Σύμφωνα με τον ίδιο, καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του είχε η δεύτερη σύζυγός του, Jill Biden. Με την Jill γνωρίστηκαν το 1975, παντρεύτηκαν το 1977 ενώ το 1981 γεννήθηκε η κόρη τους, Ashley. Λέγεται πως η Jill, ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να πείσει τον Biden να θέσει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών το το 1987. Αν και τότε η καμπάνια του τελείωσε άδοξα και ο ίδιος βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες για λογοκλοπή, η ζωή του επιφύλλασε ακόμη πιο δυσάρεστε εκπλήξεις. Εκείνη την χρονιά, έδωσε μάχη για τη ζωή του με δύο ανευρύσματα στον εγκέφαλο και μια πνευμονική εμβολή που τον κρατούν μακριά από τη Γερουσία για επτά μήνες.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dr. Jill Biden (@drbiden)

Οι ψυχρές σχέσεις με τον Obama και η Αντιπροεδρία: To 2008 o Βiden αποφάσισε να διεκδικήσει ξανά το χρίσμα των Δημοκρατικών, αλλά βρήκε μπροστά του τόσο τον μηχανισμό της Hillary Clinton όσο και τoν Barack Obama. Ένα σχόλιο που έκανε για τον Obama τον έφερε σε δύσκολη θέση. Συγκεκριμένα είχε πει πως είναι «ο πρώτος mainstream εύγλωττος, έξυπνος και καθαρός Αφροαμερικανός, ενώ είναι και ωραίος τύπος». Λίγες εβδομάδες αργότερα αποσύρθηκε από την κούρσα. Έκπληξη αποτέλεσε η απόφαση του Obama να τον επιλέξει για την Αντιπροεδρία. Με την πάροδο του χρόνου οι σχέσεις τους φαίνεται να βελτιώθηκαν αισθητά, σε σημείο μάλιστα που ο Barack Obama στο τέλος της θητείας του τον αποκάλσε "αδελφό".

Η δεύτερη τραγωδία: 
Το 2015 έρχεται αντιμέτωπος με μια δεύτερη, καθηλωτική, προσωπική τραγωδία. Έπειτα από δύο χρόνια μάχης με τον καρκίνο του εγκεφάλου, ο μεγαλύτερος γιος του – και πρώην Ανώτατος Εισαγγελέας του Ντέλαγουερ – Beau πέθανε σε ηλικία 46 χρονών. Ο θάνατος του γιου του στέρησε από τον Biden τη δυνατότητα να διεκδικήσει ξανά το χρίσμα των Δημοκρατικών, ανοίγοντας τον δρόμο στην Clinton.

Η προεδρία: Στα 78 του, και μετά από μια πολιτική καριέρα γεμάτη επιτυχίες και αποτυχίες – αλλά και σημαδεμένη από προσωπικές τραγωδίες – η νίκη του στις προεδρικές εκλογές, απέναντι στον Trump, ίσως αποτελεί η δικαίωσή του.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Joe Biden (@joebiden)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση