ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ο LeBron James υποστηρίζει την «ενδυνάμωση» της ψήφου των μαύρων

«Αισθανόμαστε ότι ακουγόμαστε περισσότερο και αυτή είναι η στιγμή για εμάς να κάνουμε επιτέλους τη διαφορά»

Η ομάδα του LeBron James, που λέγεται «More Than a Vote», θα επικεντρωθεί στην εκπαίδευση και την προστασία των μαύρων ψηφοφόρων, καθώς και στην ενεργοποίηση περισσότερων ατόμων, προκειμένου να εμφανιστούν στις κάλπες για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Αισθανόμαστε ότι ακουγόμαστε περισσότερο και αυτή είναι η στιγμή για εμάς να κάνουμε επιτέλους τη διαφορά» δήλωσε ο LeBron James στους «New York Times».

Ο LeBron James και άλλες διασημότητες που αναμένεται να συμμετάσχουν - όπως ο παίκτης των Ατλάντα Χοκς, Trae Young, ο κωμικός Kevin Hartκαι ο επιχειρηματίας Maverick Carter - θα χρησιμοποιήσουν την παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παρέχουν πληροφορίες στους ψηφοφόρους.

Το σχέδιό τους έρχεται σε μια στιγμή που οι Αμερικανοί ανησυχούν για ξένες παρεμβάσεις στις εκλογές, ενώ η πανδημία του κορωνοϊού έχει θέσει ερωτήματα σχετικά με την ασφαλή ψηφοφορία και οι ακτιβιστικές ομάδες ανησυχούν για την «καταστολή» των ψηφοφόρων.

«Θα υπάρξει μια ενεργή εκστρατεία καταστολής», υποστήριξε άτομο που ανήκει στο περιβάλλον του LeBron James. «Αυτοί οι αθλητές είναι τα πιο αξιόπιστα μέλη των κοινοτήτων τους».

Η απάθεια, οι διαδικτυακές εκστρατείες παραπληροφόρησης και οι προσπάθειες περιορισμού των δικαιωμάτων ψήφου, θεωρήθηκαν υπεύθυνες για τη χαμηλή συμμετοχή των μαύρων στις εκλογές του 2016.

Την Τρίτη, πολλοί άνθρωποι περίμεναν ώρες να ψηφίσουν αυτοπροσώπως κατά τη διάρκεια των ταραχών δημοτικών εκλογών της Τζόρτζια, ειδικά σε κομητείες με μεγάλους πληθυσμούς μαύρων εντός και γύρω από την Ατλάντα, όπου δεκάδες εκλογικά τμήματα έκλεισαν λόγω ανησυχιών για τον κορονοϊό.

Ο LeBron James ήταν μεταξύ πολλών αθλητών υψηλού προφίλ που μίλησαν για την δολοφονία του George Floyd, ένα περιστατικό που οδήγησε σε διαμαρτυρίες παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS