ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

O Roman Abramovich, o Putin και ένα γιοτ 35 εκατομμυρίων

To ''Olympia'' είναι ένα πολυτελές γιοτ 57 μέτρων, το οποίο λέγεται πως έλαβε ο Vladimir Putin, μέσω μεσολαβητή, από τον Roman Abramovich. 

Ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC πρόκειται να παρουσιάσει λεπτομέρειες για το πώς ο Ρώσος πρόεδρος δημιούργησε ένα περίπλοκλο σύστημα για να κρύβει την πραγματική του περιουσία, μέρος της οποίας είναι φυσικά και το γιοτ. Ο Putin βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο αυτών που ισχυρίζονται πως η περιουσία του είναι πολύ μεγαλύτερη απ' όσο παραδέχεται ο ίδιος, και πως την απέκτησε με όχι και τόσο έντιμους τρόπους.

O Adam Szubin, επικεφαλής των κυρώσεων στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, δήλωσε ανοιχτά τις απόψεις του για τον Putin κατά τη διάρκεια του εν λόγω ντοκιμαντέρ: 

''Τον έχουμε δει να βοηθά να πλουτίσουν οι φίλοι του, οι στενοί σύμμαχοί του και να περιθωριοποιεί όσους δεν θεωρεί φίλους, χρησιμοποιώντας κρατικά περιουσιακά στοιχεία. Είτε πρόκειται για τον ενεργειακό πλούτο ή άλλες κρατικές συμβάσεις, τις κατευθύνει σε εκείνους που θεωρεί ότι τον υπηρετούν και αποκλείει εκείνους που δεν το κάνουν. Για εμένα, αυτό είναι διαφθορά''.

Το Κρεμλίνο δήλωσε στο BBC ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν ούτε στο ελάχιστο ενώ οι δικηγόροι του Abramovich χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς ''αβάσιμους''.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X