ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

newsroom must

Πρόκειται για το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις για να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης του Δήμου Αχαρνών Αττικής. Στο μέτωπο, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής Ελλάδος, επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί 5 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Μεταξύ των αεροσκαφών και το ρωσσικό αεροσκάφος τύπου Beriev Be-200, γνωστό ως «Ο γίγαντας από την Ρωσία», «Ο Ρώσος Γίγαντας» και  «Το Ρωσικό Θηρίο» - ονομασίες οι οποίες επιβεβαιώνονται με την επιβλητική εμφάνισή του. 

Το εν λόγω αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές και μπορεί συγκεντρώνει 12 τόνους νερού από την θάλασσα με κύματα έως 1,2 μέτρα. Εκτός από νερό, σύμφωνα με άρθρο από το protothema.gr, πραγματοποιεί ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό ενώ μπορεί να μεταφέρει έως 64 άτομα. Παράλληλαπ, οι δύο στροβιλοκινητήρες διπλής ροής, τύπου D-436TP με μέγιστη ώση 15000 kg που διαθέτει, προωθούν το αεροσκάφος που είναι εξοπλισμένο με βοηθητικό ηλεκτροπαραγωγό στοιχείο (APU) τύπου TA12-60.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ