ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ο Trump άρχισε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις χωρίς μέτρα προστασίας

Ο αντίπαλός του, Joe Biden, διεύρυνε κατά 7 μονάδες το προβάδισμά του στις πολιτείες Ουϊσκόνσιν και Πενσιλβάνια

Έπειτα από δέκα ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων αναγκάστηκε να στερηθεί τις μετακινήσεις, αφού νοσούσε από την COVID-19, ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ξανανέβηκε χθες στο βήμα στη Φλόριντα, όπου ξεκίνησε σειρά αλλεπάλληλων προεκλογικών εμφανίσεων, διαβεβαιώνοντας πως είναι "σε πλήρη φόρμα", 22 ημέρες πριν από τις εκλογές στις οποίες θα αναμετρηθεί με τον Δημοκρατικό υποψήφιο Joe Biden.

"Το ξεπέρασα τώρα. Λένε ότι έχω ανοσία. Νιώθω τόσο δυνατός!", είπε ο Τrump απευθυνόμενους στους χιλιάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι στέκονταν ώμο με ώμο, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκες. "Θα φιλήσω όλο τον κόσμο, τα παλικάρια, τις υπέροχες γυναίκες!", συνέχισε ο 74χρονος αρχηγός του κράτους, προκαλώντας γέλια. Πίσω στις δημοσκοπήσεις έναντι του Μπάιντεν - ο πρώην αντιπρόεδρος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, διευρύνει στις 7 εκατοστιαίες μονάδες το προβάδισμά του σε Ουϊσκόνσιν και Πενσιλβάνια, πολιτείες κλειδιά, ωστόσο στη Φλόριντα το αποτέλεσμα αναγγέλλεται αμφίρροπο - ο Τrump ρίχτηκε και πάλι στην κούρσα, μία εβδομάδα αφότου βγήκε από το νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, διάρκειας μιας ώρας και κάτι, ο ένοικος του Λευκού Οίκου επανήλθε σε όλα τα "κλασικά" του θέματα. Στην "ακόλαστη" Hillary Clinton, στον "διεφθαρμένο" Τύπο, στη "ριζοσπαστική αριστερά" (τη βλέπει στο Δημοκρατικό Κόμμα), στον "σοσιαλιστικό εφιάλτη". Χαιρετώντας το πλήθος, δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί τον αντίπαλό του, τον "κοιμήση Joe" όπως τον αποκαλεί, σχολιάζοντας πως δεν προσελκύει "σχεδόν κανέναν" στις δικές του προεκλογικές εμφανίσεις.

Προσεκτικός ο Biden
Ο Biden, που κάνει εκστρατεία στο Οχάιο, αποφεύγει να οργανώνει μεγάλες συγκεντρώσεις εδώ και μήνες, προβάλλοντας την ανάγκη να τηρηθούν οι συστάσεις των ειδικών για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 214.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ από το σύνολο των 7,8 εκατομμυρίων και πλέον ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 164 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και ακόμη 3.542 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στο Μεξικό έχει φθάσει τους 83.945 νεκρούς επί συνόλου 821.045 μολύνσεων ως αυτό το στάδιο.

Ξεπέρασαν τα 900.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χθες Δευτέρα στην Αργεντινή, καθώς καταγράφεται ραγδαία αύξησή τους σε αστικά κέντρα της ενδοχώρας, έπειτα από μήνες που επίκεντρο της πανδημίας ήταν το Μπουένος Άιρες και τα περίχωρά του. Η Κυβέρνηση του Προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες επέβαλε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας αυστηρότερους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών σε 18 επαρχίες για δύο εβδομάδες εξαιτίας της αύξησης των μολύνσεων. Χθες Δευτέρα, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονται σε 24.186 και οι μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 αριθμούν 903.730 συνολικά.

Το κινεζικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε τις πρώτες περιπτώσεις μετάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα στην ηπειρωτική Κίνα έπειτα από σχεδόν δύο μήνες, ενώ οι αρχές στη μητρόπολη Τσινγκντάο γνωστοποίησαν πως άρχισαν μαζικά τεστ μετά την ανακάλυψη κρουσμάτων σε θωρακολογικό νοσοκομείο αναφοράς όπου εισάγονταν τα λεγόμενα "εισαγόμενα" κρούσματα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα εντοπίστηκαν συνολικά 13 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός μειωμένος από τα 21 για τα οποία έκανε λόγο μία ημέρα νωρίτερα. Επτά από τις περιπτώσεις αυτές ήταν "εισαγόμενες", κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται στους κυρίως κινέζους ταξιδιώτες που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού επιστρέψουν από το εξωτερικό, ενώ οι υπόλοιπες έξι εντοπίστηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ - όπου υπάγεται διοικητικά η Τσινγκντάο -, πάντα σύμφωνα με το Υπουργείο.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 4.122 στα 329.453 τις προηγούμενες 24 ώρες, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους. Παράλληλα, άλλοι 13 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 9.634 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η ιταλική Κυβέρνηση ενέκρινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σειρά νέων μέτρων με στόχο να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Τα μέτρα θα ισχύσουν τις επόμενες τριάντα ημέρες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Μολονότι το περιεχόμενο του κυβερνητικού διατάγματος δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι μεταξύ άλλων θα ανασταλούν οι σχολικές εκδρομές, θα απευθυνθεί σύσταση στους πολίτες να μην καλούν στο σπίτι πάνω από έξι ανθρώπους, θα επιβληθεί η χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς και κλειστούς χώρους και θα οριστεί σε χίλιους ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός των θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου.

 Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X