ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

O Trump παραδέχτηκε για πρώτη φορά την ήττα του

Επανέλαβε ωστόσο τα περί «στημένου» εκλογικού αποτελέσματος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump εμφανίστηκε για πρώτη φορά σήμερα να παραδέχεται δημοσίως την ήττα του στις αμερικανικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας ωστόσο τα περί «στημένου» εκλογικού αποτελέσματος.

Tην Παρασκευή ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Δημοκρατικός Joe Biden, επικράτησε -σύμφωνα με την Edison Research- σε ακόμη μια πολιτεία κλειδί, την Αριζόνα, καταφέρνοντας νέο πλήγμα στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Trump, που μοιάζει ολοένα πιο απίθανο να μπορέσει να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Η νίκη του Biden στην πολιτεία αυτή σημαίνει ότι ο Μπάιντεν εξασφαλίζει τουλάχιστον 290 εκλέκτορες στο σώμα που αναδεικνύει τον νικητή των εκλογών — πολύ περισσότερες από τις 270 ψήφους που χρειαζόταν. Κερδίζει επίσης καθαρά τη λαϊκή ψήφο, με διαφορά 5,2 εκατομμυρίων, ή 3,4%.

Με μόλις μερικές πολιτείες να καταμετρούν ακόμη ψηφοδέλτια, καμία εκλογική αριθμητική δεν βγάζει καλό πηλίκο για τον Donald Trump.

Υπενθυμίζεται πως η εκστρατεία του Donald Trump έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη αμφισβητώντας τα αποτελέσματα σε διάφορες πολιτείες, αν και ορισμένες από τις αγωγές ήδη μπήκαν στο συρτάρι από δικαστές. Ειδικοί σε νομικά θέματα τονίζουν πως οι προσφυγές της στα δικαστήρια ελάχιστες πιθανότητες υπάρχουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Πολιτειακοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ρεπουμπλικάνων, διαβεβαιώνουν άλλωστε πως δεν προκύπτουν στοιχεία για σοβαρές παρατυπίες ή νοθεία.

 

Πηγή: Kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση