ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2015

Πολλά είδαμε και φέτος στον κινηματογράφο, άλλα καλά, άλλα κακά, άλλα απλά χλιαρά. Υπήρξε όμως μια δεκάδα από ταινίες που ξεχώρισαν και αυτές σας παρουσιάζουμε εδώ.

10. The Martian
Ακόμα μία...διαστημική ταινία που όμως διαφέρει πολύ από τις προηγούμενες. Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Andy Weir είναι εξαιρετικά γραμμένη και σκηνοθετημένη και φυσικά ο Matt Damon διαπρέπει στο ρόλο ενός βοτανολόγου αστροναύτη που μένει πίσω στον Άρη, κατά λάθος, όταν το υπόλοιπο crew φεύγει λόγω μιας ανεμοθύελλας. 

9. Ex Machina
To σκηνοθετικό ντεμπούτο του Alex Garland είναι φανταστικό. Ο Domhnall Gleeson υποδύεται έναν προγραμματιστή που κερδίζει μια διαμονή μίας εβδομάδας στο σπίτι ενός ειδικού στην τεχνητή νοημοσύνη. Αυτός δημιούργησε ένα ανθρωποειδές που ίσως είναι επικίνδυνα έξυπνο. Η Alicia Vikander είναι η ηθοποιός που υποδύεται το ανθρωποειδές δημιούργημα και μας έχει εντυπωσιάσει. Η ταινία είναι must watch, απλά. 

8. Tangerine
Η ταινία του Sean Baker είναι γυρισμένη σε iPhone και κόστισε μόλις $100,000. H κωμωδία αυτή ακολουθά δύο τρανσέξουαλ ιερόδουλες όσο γυρίζουν το Λος Άντζελες με τα πόδια και έρχονται αντιμέτωπες με διάφορες καταστάσεις χαράς και θλίψης. Είναι μια ταινία που ρισκάρει με πολλούς τρόπους και όμως καταφέρνει να ξεχωρίσει.

7. Star Wars: The Force Awakens
Ήταν σίγουρα η πιο πολυαναμενόμενη και πιο πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς.  Η έβδομη ταινία της σειράς ''Star Wars'' έκανε πρεμιέρα πριν λίγες μέρες, έχει σπάσει ήδη ρεκόρ εισιτηρίων και έχει κλέψει τις εντυπώσεις κριτικών και φανατικών ακόλουθων της σειράς. 

6. Room
Μία μοναδική ταινία που σε συγκλονίζει με την ιστορία και σε κάνει να αναθεωρήσεις όλα όσα έχεις για δεδομένα. Η ιστορία πραγματοποιείται μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο, όπου ζει μια νεαρή μαμά και ο 5χρονος γιος της. Όσο προχωρά η ταινία γίνεται αντιληπτό πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως νομίζαμε στην αρχή. Η newbie Brie Larson δίνει μια φανταστική ερμηνεία που ίσως της ανοίξει τον δρόμο για τα Όσκαρ. 

5. The Big Short
Πίσω στο 2008, μια ομάδα αντρών αρχίζει να βλέπει τα σημάδια που θα οδηγήσουν στην οικονομική κρίση. Ο Adam McKay παρουσιάζει μια ταινία που εξηγεί όλα όσα δεν είχες καταλάβει για την μεγάλη κρίση, με χιούμορ και με ένα λαμπερό καστ που περιλαμβάνει Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell και Melissa Leo. 

4. Inside Out
Η ταινία animation που έκλεψε τις καρδιές όλων, δεν θα μπορούσε να λείπει απ' αυτή τη λίστα. Πρωταγωνιστές εδώ, είναι η Χαρά, ο Θυμός, η Στεναχώρια, η Αηδία και ο Φόβος, πέντε συναισθήματα παίρνουν...σάρκα και οστά στο κεφάλι μιας 11χρονης. Το ''Inside Out'' είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες ταινίες που μας έδωσε η PIXAR τα τελευταία χρόνια. 

3. Brooklyn
Τι συμβαίνει όταν ο τόπος που αποκαλείς ''σπίτι'' δεν σου προσφέρει πια την ζωή που θέλεις; Ο Nick Hornby θέτει αυτό το ερώτημα στο καλύτερο του σενάριο μέχρι τώρα. Το ''Brooklyn'' είναι μια αναζήτηση ταυτότητας, συντροφιάς και άνεσης, αφού αφήσεις πίσω σου όλα όσα αγαπούσες. 

2. Mad Max: Fury Road
Μετά από χρόνια στα... σκαριά, η ταινία έκανε πρεμιέρα και ενθουσίασε τους πάντες. Μετά από μια καταστροφή ο κόσμος ερημώθηκε. Εδώ μπαίνει ο Max Rockatansky. Πλάι του βλέπουμε και την Charlize Theron, ίσως στον πιο άγριο ρόλο που την είδαμε μέχρι τώρα. Μας αρέσει. 

1.Carol
Η 20χρονη Therese εργάζεται ως υπάλληλος σε εμπορικό κέντρο του Μανχάταν και ονειρεύεται μια πιο ολοκληρωμένη ζωή, όταν στο διάβα της έρχεται η Carol, μια σαγηνευτική γυναίκα, αιχμάλωτη σε έναν μοναχικό γάμο. Καθώς μεταξύ τους ανάβει άμεσα μια φλόγα, η αθωότητα της πρώτης τους συνάντησης θα δώσει τη θέση της σε κάτι πιο βαθύ. Καθώς όμως η Carol καταφέρνει να χωρίσει, ο Harge, ο σύζυγος της, απειλεί να τη βγάλει ανίκανη ως μητέρα όταν η σχέση της με την Therese αποκαλύπτεται. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Big Short  |  Martian  |  Room  |  Star Wars  |  Star Wars: The Force Awakens  |  Brooklyn  |  Ex Machina  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση